Viljandis sai alguse folgitrall

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval avatud Viljandi pärimusmuusikafestival tähistab kahekümnendat sünnipäeva kuumarekordiennustuste ja mehise lauluhäälega. Erinevalt eelmistest aastatest on sel korral festivaliala suletud, et vältida muusikapeo muutumist purjus seltskondade tralliks. Toitlustusalale ja kontserdipaikadesse pääseb vaid piletiga.

Pärnakas Marek Talts ja Häädemeestelt pärit Silver Sepp ansamblist Ro:toro, kes eile lõunal õhtuseks kontserdiks viimast proovi tegid, arvasid, et see muutus on positiivne. Sepp, kes oli küll jõudnud vaid platsil põgusa tiiru teha, ütles, et tema hinnangul on purjus inimesi varasemast vähem. “Fookus on rohkem muusikal ja see on hea,” sõnas ta.

Sepp ja Talts ei olnud jõudnud veel eriti kontserte külastada, kuid loomulikult on festival alles käimas. Ka tuleb muusikuna pöörata tähelepanu enda etteastele.

Talts rääkis, et esinejana kulub suurem osa ajast melu nautimisele. Sepp lisas, et kuna folgil on tuttavate kontsentratsioon eriti suur, ei ole muusikud saanud esimestel päevadel sadat meetritki kõndida, ilma et mõni tuttav jutuajamiseks kinni peaks.

Folgil näeb sel aastal rohkelt kõiksugu eriprojekte. Näiteks astub Ott Lepland üles koos näppepillide kvartetiga Gjangsta ning Svjata Vatra tõi endaga lavale Tõnis Mägi. Ka Ro:toro tegi publikule üllatuse ning nendega musitseeris Jaan Tätte.

Festival kestab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles