Konflikt sillal

Mikk Pärnits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tunnen vajadust tõsta esile murekoht Pärnu Kesklinna sillal. Nimelt ei saa seal korraga liigelda ratturid ja jalakäijad. Silla äärtes olev kõnnitee on suhteliselt kitsas, mahutades seal üksteise kõrval käima maksimum kaks inimest, seal on pea võimatu kõndida samal ajal jalgratturitega. Kui mitu korda peab nende eest ära hüppama või end vastu piiret suruma? Miks see nii on?

Panen normaalsema liiklemise taastamiseks ette järgmise lahenduse: ratturid peaksid sillal rattalt maha tulema ja kõndima. Pärast, kui kitsa tee pealt maha saadud, võivad nad rõõmsalt edasi vändata. Või siis muuta üks pool jalakäijatele ja teine pool jalgratturitele eksklusiivseks. Praegu on olukord selline, et eest ja tagant mööda tungivad jalgratturid teevad normaalse kõndimise sillal suhteliselt ohtlikuks ja ajuvabaks. Ehk saaks nad püsside või muude ähvarduste abiga silla ületamiseks rattalt maha?

Arvan, et sama on märganud mõni teinegi linnaelanik ja on vaid aja küsimus, millal mõni jalakõndija oma selja taga rattakella helistaval persoonil sõiduriistalt maha palub tulla ja tema jalgratta jõkke heidab.

Selle vältimiseks paluks linnavalitsusel kas üks silla pooltest vaid ratturite omaks muuta või käskida neil rattalt maha tulla, kui sillaületus käsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles