Kellukese lasteaed tähistas leivanädalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivanädal Pärnu Kellukese lasteaias.
Leivanädal Pärnu Kellukese lasteaias. Foto: Erakogu

„Oh kui lõhnav leivake, maitsev, kullakarvane. Igas  kodus, igal laual alati on aukohal.“

Selliste värsiridadega lõpetasime Pärnu Kellukese lasteaias iga-aastaseks traditsiooniks kujunenud leivanädala.

Leivanädal kulges õppealajuhataja Irina Domaševa koostatud õppeprojekti järgi, mis sündis koostöös lasteaia õpetajatega. Nädala raames toimus lasteaias palju huvitavaid üritusi. Vanemad rühmad käisid ekskursioonil pagaritöökojas, Znaikade rühm külastas ka  McDonald’sit, kus lastele näidati, millise tehnoloogia abil valmivad hamburgerid ja friikartulid.

Laduški rühm aga käis kaupluses Maxima, kus lapsed võisid näha mitmekesist leiva- ja saiavalikut. Koos õpetajaga nuputati, millisest jahust on pagaritooted tehtud. Loomulikult imetleti kauneid ja isuäratavaid tortegi.

Palju räägiti leivanädala jooksul, et leiba tuleb hoida, mitte raisata ja ära visata.

Iga rühma lapsed panid koos lapsevanematega välja oma väikese pagaritoodete näituse. Mida kõike seal polnud. Selle tegevuse käigus said lapsed palju uusi teadmisi sellest, kuidas saiad-leivad valmivad ja milliseid toiduaineid peale jahu küpsetamiseks vaja on.

Põnev oli seegi, et iga rühm sai ise taignategemist ja küpsetamist proovida. Vaimustav oli end pagarina tunda ja endavalmistatud erikujulisi küpsetisi maitsta. Tänu lahketele lapsevanematele, kes tõid rühma röstri, said lapsed röstimist proovida.

Ühel hommikul vaatasid lapsed koos õpetajatega saalis tutvustavat slaidiesitlust „Kuidas leib lauale jõuab?“.

Nädala jooksul õppisid lapsed pähe leiva kohta luuletusi, kõnekäände ja vanasõnu, mida nad reedel üksteisele esitasid.  Laduški rühma lapsed ja õpetaja esinesid lasteaiarahvale põneva näidendiga „Viljapea“. Seejärel õpetas liikumisõpetaja Ljudmilla Salev lastele uue lõbusa laulumängu „Me küpsetame pirukaid“.

Õhtul maitsesid lapsed koos õpetajate ja lapsevanematega omatehtud pagaritooteid. Rõõmu koosolemisest ja koostehtust jagus kõigile.

Peale uute teadmiste ja oskuste said lapsed leivanädalal palju positiivseid emotsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles