Galerii: kolm aastat ehitatud Pärnu ümbersõidutee sai lõpuks valmis

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidutee.
Pärnu ümbersõidutee. Foto: Ants Liigus

Täna ennelõunal tähistati Pärnus sümboolse lindilõikamisega Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee ning ühtlasi kogu ümbersõidu valmimist.

Pärast seda, kui Läti firmast SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger&Partnerid koosnev konsortsium mullu kevadtalvel Ehitajate tee ning läänepoolse ühendustee rajamise pooleli jättis, ehitas selle lõpuni Lemminkäinen Eesti ASist, AS TREFist ja AS Teede REV-2st koosnev konsortsium.

Ehitajate tee laiendamine ja läänepoolse ühendustee lõpuni ehitamine läks maksma 27,2 miljonit eurot, 80% sellest summast tuli Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist.

Ehitajate tee ja läänepoolne ühendustee on kaks esimest etappi Pärnu ümbersõidu koondprojektist, mille peamine eesmärk on parandada liiklustingimusi ja -ohutust ning teekeskkonda, arendada üleeuroopalise transpordivõrgustiku TEN-T ühendusi ja viia Pärnu ümbersõit vastavusse kehtivate standarditega.

Projekti kolmas etapp, Papiniidu sild, ehitati ümber mullu jaanuariks.

Neljas etapp, Papiniidu pikendus ehk Liivi tee valmis aasta tagasi.

Kokku läks Pärnu ümbersõidu ehitus maksma 39,7 miljonit eurot, mis on võrreldes algselt kavandatud 51,1 miljoni euroga viiendiku võrra odavam.

Projekti raames valmis 9,63 kilomeetri jagu põhimaanteid (Via Baltica), 7,38 kilomeetrit kogujateid ja linnatänavaid, 16,69 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, üheksa jalg- ja jalgrattateetunnelit ja 2,6 kilomeetri ulatuses müratõkkeseinu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles