Loodusõpetaja Eedi Lelov räägib lindudest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase kooli loodusõpetaja Eedi Lelov räägib, kuidas vanas mõisapargis askeldavaid linde vaatlustoruga jälgida ja milliste kommetega keegi neist on.
Kaelase kooli loodusõpetaja Eedi Lelov räägib, kuidas vanas mõisapargis askeldavaid linde vaatlustoruga jälgida ja milliste kommetega keegi neist on. Foto: Urmas Luik

Loodusõpetaja ja Pärnu linnuklubi president Eedi Lelov annab Kaelasel tunde kadestamisväärses keskkonnas. Häärberi ümber laiutab Enge jõe kallastel üle nelja hektari suurune põlispark 52 puittaime- ja 68 linnuliigiga.


“Valge-toonekure pesa oli seal,” viitab Eedi pargisüdamesse häärberi ees. “Sealt on läinud elanik Zimbabwesse, see on üks kaugemaid Pärnumaa rändureid, rõngastusandmete järgi.”



Lapsed saavad sulissõprade tegevust jälgida loodusõpetuse klassist vaatlustoruga. Suunad otsa läbi akna ja näed, kuidas tihased käegakatsutavas kauguses oksal päikest tervitavad või mismoodi keegi nagu suvemajaks ehitatud linnusööklas nokitseb.



“Selline maakool annab loodusõpetajale tohutu mängumaa,” seletab õpetaja Lelov. “Siin võtad ikka lapsed järele, lähed, kui värske lumi on tulnud, ja vaatad nendega kas või imetajate jälgi, elusuuruses, või võtad lööd labida põlluveeres maasse ja näitad, milline on huumuskiht ja kus on rähkmuld.”



Kevadine töö vaatab pargist juba vastu, see on pesakastide uuendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles