Lastekirjanik Ilmar Tomusk tuleb Pärnu lastega kohtuma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Tomusk .
Ilmar Tomusk . Foto: .

Lastekirjanik Ilmar Tomusk tuleb neljapäeval, 18. oktoobril Pärnu keskraamatukokku kohtuma laste ja noortega.

Keeleinspektsiooni peadirektorina eesti keele hea käekäigu eest seisev Tomusk on seitsme populaarse lasteraamatu autor.

Oma varasemates intervjuudes on Ilmar Tomusk rääkinud, et tema raamatud sünnivad sõna otseses mõttes jooksu pealt: uusi lugusid on hea välja mõelda jooksusporti tehes. „Kas kirjanikuamet on tänapäeval tõesti nii lihtne, seda võivad kohtumisele tulevad lapsed raamatukogus ise pärida,“  kutsus lasteosakonna bibliograaf Signe Peeker.

„Juba ette on teada tõsiasi, et Ilmar Tomuski raamatud on laste ja noorte seas hinnatud,“ rääkis Peeker. „Kaasaelamist pakkuv tegevustik ja võimalus aeg-ajalt naeru kihistada on vaid paar esimesena meenuvat omadust, mis kõiki seitset raamatut iseloomustavad.“

Ilmar Tomuski sulest on ilmunud lasteraamatud "Tere, Volli!", "Vend Johannes", "Lõpuaktus", "Pöörane puhkus Parakatkus", "Inglid kuuendas B-s", "Volli vanad vigurid" ja "Kolmanda A kriminalistid".

Raamatu "Volli vanad vigurid" eest on Ilmar Tomuskit tunnustatud Eesti kultuurkapitali laste- ja noorsookirjanduse preemiaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles