Eesti parima noortebändi tiitlile võistleb neli Pärnu bändi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima noortebändi tiitlile võistleb teiste hulgas Pärnu ansambel Facelift Deer.
Parima noortebändi tiitlile võistleb teiste hulgas Pärnu ansambel Facelift Deer. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sellel nädalal avalikustati "Noortebändi" demovoorust edasi pääsenud bändid, teiste seas astub võistlustulle neli bändi Pärnumaalt.

Avalikustatud 32 edasipääsenu seast leiab seekord nelja kohaliku bändi nimed, need on Facelift Deer, The Raiders, Panic Switch ja Voice of Voices.

Kokku laekus "Noortebändi" konkursile 65 demot, neist üheksa saatsid Pärnumaa kollektiivid ja nende hindamisel regionaalseid koefitsiente ei kasutatud. Küll aga on kõigilt üle-eestilistelt noortebändide maakondlikelt võistlustelt pääsenud otse eelvoorudesse neli bändi. Nende hulgas Pärnumaa noortebändide konkursilt "Bändomaania" eelvooru kutse saanud Voice of Voices.

Žürii ette jõudnud demode stiililine spekter oli äärmiselt lai. Nii leidus pea kõiki muusikastiile metal'ist populaarseima indie folgini. Kardetust vähem oli siiski uusi Ewert and The Two Draggonseid, mis on muidugi positiivne, et edulugude valguses on noortel südikust oma teed otsida.

Demovoorudest edasipääsejaid valisid muusik Lenna Kuurmaa, MTÜ StereoTunnel esindaja Mikk Taniel, Eesti Päevalehe muusikakriitik Mart Niineste, No Big Silence’i solist Cram, ajakirja Kitarr toimetaja Andrus Triisberg, möödunudaastase "Noortebändi" võitja Pärnu bänd Sibyl Vane, ajakirja Pitchfork muusikakriitik Mike Powell ja "Noortebänd 2012" peakorraldaja Karl-Gustav Kello.

Esimesed kaks "Noortebänd 2012" eelvooru toimuvad 20. ja 21. oktoobril Tartus Genialistide klubis.

"Noortebändi" tegemistega saab end kursis hoida Facebookis ja konkursi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles