Karin Klaus: Õppimine hoiab vaimu värske

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Klaus, Pärnu Postimees.
Karin Klaus, Pärnu Postimees. Foto: PP

Käimas on täiskasvanud õppija nädal ning reedeni toimuvad Pärnus ja Pärnumaa vallakeskustes töötoad, seminarid, kohtumised ja loengud. Tutvust saab teha eri aladega seltskonnamängude õppimisest korvipunumise ja kõhutantsuni.

Kui sellel nädalal toimuvate koolituste ajad ei sobi, pole vaja meelt heita, sest kui tahtmine tõsine, saab õppida kursustel käimatagi.

Soovid alustada hispaania keele õppimisega – osta õpik ja/või registreeri end kasutajaks portaalis busuu.com.

Tahad õppida kooke küpsetama – võta lahti retseptikogu nami-nami.ee või mõni kokandusblogi ja hakka harjutama.

Huvitud joogast – Youtube’ist leiad küllalt treeningvideosid.

Kui kodus üksi pusida tundub mage, vaadake kodupaigas lahtiste silmadega ringi. Kuigi suvepealinn jääb talve oodates vaikseks, on unise Pärnu sees peidus justkui üks teine linn, kus tegevust jätkub.

Maarja-Magdaleena gildi meistrid õpetavad hea meelega, kuidas voolida tassi või viltida sussi. Huvikoolides saab õppida võõraid keeli, laulukoorid võtavad sügiseti vastu uusi liikmeid, spordiklubid pakuvad üksteise võidu uutele katsetajatele soodsalt liitumist.

Tänapäeva laste koormus koolis on suur ja õppimise rõõm, loomulik uudishimu maailmas toimuva vastu võib kergesti otsa saada.

Täiskasvanutel on privileeg õppida mitte seda, mille targad isikud on õppekavadesse kirja pannud, vaid keskenduda sellele, mis iseendale põnev tundub. Teadmised on kapital, mida inflatsioon ei näri ega majandusraskused murenda. Uute tarkuste-oskuste omandamine ei lase vaimul rooste minna ja meel saab palju rõõmsamaks kui õhtuti telerist uudiseid vaadates arstide streiki ja elektrihinna tõusu kirudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles