Tralli lasteaed pani täiskasvanud õppima

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täiskasvanud õppija nädal lasteaias Trall.
Täiskasvanud õppija nädal lasteaias Trall. Foto: Erakogu

Sel aastal peeti lasteaias Trall juba kolmandat korda täiskasvanud õppija nädalat, seekord pealkirja „Õige aeg on õppida“ all.

See sõnum ütleb, et just praegu on õige aeg õppida ja oma õpitut rakendada. Lasteaed Trall korraldas täiskasvanud õppija nädala raames käsitöö õhtupooliku „Nobenäppude nutikad ideed“. Avatud olid töötuba isadele, ilutuba, sushituba, osavnäppude tuba ja kohvik.

Isadele mõeldud töötoas said nad meisterdada oma rühmale kas nukumaja või parkimismaja. Majad kerkisid suured ja uhked, isade osavate käte võlujõud on iga maja olemusest tunda. Lastel on mängumajade üle siiralt hea meel ja mängud neis majades ei taha sel nädalal lõppeda.

Tralli lasteaeda sai käsitööpäeval veel vastvalminud lava, Stuudio Seppe OÜ meistrimeeste kätetöö, ja lastel on nüüd saalis uhke koht, kus lasteaiapidudel luuletusi ja laule esitada.

Ilutoas õpetati huvilistele, kuidas patse punuda, lilleseadet teha, traadist ehteid valmistada ja näpunukke meisterdada. Huvilisi oli selles toas palju ja uusi oskusi omandati linnulennult.

Väga põnev oli osavnäppude toas, kus õpetati lumehelveste ja lillekeste heegeldamist, salli kudumist ja näpunööri punumist.

Populaarsust jätkus ka sushituppa, kus õpetati valmistama kolme sushit ja jagati muid näpunäiteid. Kohvikus sai maiustada kodus valmistatud võileibade ja magusa kringliga ning kõrvale pakuti teed ja kohvi.

Ürituse lõppedes võis kuulda vaid positiivset tagasisidet ja kogu trallipere sai sel õhtul lasteaiast lahkudes suure oskustepagasi endaga koju kaasa võtta, et õpitut teistelegi edasi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles