Entrum avas Pärnus uue hooaja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlikkust edendava programmi ENTRUM avasessioonile kogunes Pärnus enam kui 500 noort.
Ettevõtlikkust edendava programmi ENTRUM avasessioonile kogunes Pärnus enam kui 500 noort. Foto: SA Entrum

Täna alustas Pärnus piduliku avasessiooniga kolmandat hooaega Eesti Energia noorteprogramm Entrum.

Ettevõtlikkust edendava programmi enam kui 500 õppekohta täitusid rekordkiirusel vaid kahe päevaga. Pärnumaalt pani end programmi kirja 208 noort.

Lääne-Eesti Entrumi programmi end kirja pannud 563 noore seas tehtud uuringust selgus, et hoolimata elavast huvist, ei ole enamik noortest seni osalenud üheski ettevõtlikkuse programmis ega saanud koolis majandusõpet. Aktiivse osalemise kogemus mõnes programmis on vaid kümnendikul registreerinutest.

Sihtasutuse Entrum tegevjuhi Darja Saare sõnade järgi räägib programmiga liitunud noorte arv selget keelt, et Lääne-Eesti piirkonda jõudnud ettevõtlikkust edendav programm äratab noortes teotahte.

Täna anti Pärnu kontserdimajas avalöök programmi seitse kuud vältavale inkubatsiooniperioodile. Entrumi õppeaasta jooksul arendatakse praktiliste tegevuste kaudu rohkem kui poole tuhande Hiiumaa, Saaremaa, Viljandimaa ja Pärnumaa noore ettevõtlikkuse kompetentsi.

Tänavu julgustavad noori oma unistuste nimel tegutsema Eesti ettevõtlikkuse eeskujud: Londoni OM hõbemedali võitja Heiki Nabi, Eesti noor ettevõtja 2010 ja restoraniomanik Anni Arro, "Ajujaht 2010" võitja ja Click&Grow lillepoti autor Mattias Lepp, "Eesti otsib superstaari" finalist, laulja ja saatejuht Teele Viira, näitleja, laulja, lavastaja ja maailmarändur Marko Matvere. Mentoritena panustab noorte arengusse ligi 100 tegutsevat ettevõtjat üle Eesti.

Entrum on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlikkuse arendamise programm. Entrum on kaheaastase tegutsemise jooksul arendanud ettevõtlust rohkem kui tuhandes noores. Ida-Virumaa ja Lõuna-Eesti noored on programmi raames ellu toonud 185 sotsiaalse ettevõtluse, tehnoloogia, öko- ja loomemajanduse valdkonna projekti, millest mitu tegutseb siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles