Eliisabeti kirikus kõlavad Tšaikovski vokaalduetid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duett Klassika.
Duett Klassika. Foto: Pärnu Ooper

Rahvusvaheline ansambel Duett Klassika esitab laupäeval Pärnu Ooperi kontserdisarjas "Musica Sacra" Pärnu Eliisabeti kirikus vene helikooja Pjotr Tšaikovski loomingut.

Duett Klassika on 1999. aastal asutatud rahvusvaheline ansambel, mille moodustavad Ivangorodist pärit sopran Tatjana Drobõševa ja narvalannast metsosopran Izida Galimova.

Dueti repertuaar on mitmekesine, ulatudes vanameistritest tänapäeva autoriteni. Esinetud on mitmel pool Eestis, Soomes ja Venemaal.

Duett osaleb aktiivselt Narva-Ivangorodi piirkonna muusikaelus, olles tihti solistiks kantaatide, missade ja teiste suurvormide esitamisel. Tihedat koostööd tehakse organist Tuuliki Jürjo ja Narva koorikooli kooridega. Ansambel annab igal aastal vaimuliku muusika kontserte Narva Aleksandri kirikus. Välja on antud CD-plaat „Duett“.

2002. aastal sai duett Bulgaarias toimunud rahvusvahelisel klassikalise muusika interpretatsiooni konkursil laureaadi tiitli. 2003. aastal sai duett Tallinnas toimunud Izabella Jurjeva nimelise vene romansside esitajate rahvusvahelise konkursi laureaadiks. 2010. aastal sai duett konkursil "Kaunas Musica religiosa" hõbediplomi.

Sopran Tatjana Drobõševa on lõpetanud Peterburi riikliku kultuuri ja kunstide ülikooli kooridirigeerimise osakonna ning osalenud mitmel soololaulu meistrikursusel. Metsosopran Izida Galimova on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia kammerlaulu magistrantuuri Tiiu Levaldi klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles