Pärnakas on Vene romanssidega ilmatuuril

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Kuter.
Toomas Kuter. Foto: PP

Vene ja teistegi rahvaste romansside esitaja ja laulukonkursside korraldajana tuntud pärnakal Toomas Kuteril (pildil) on tulnud septembri lõpust ja tuleb kuni oktoobri lõpuni päevast päeva kohvreid pakkida, et jõuda nelja nädalaga esinemistele nii New Yorki, Ateenasse, Laekveresse, Peterburi kui Vilniusse.

Kuter möönis, et on küll harjunud palju välismaal esinemas käima, aga tänavune sügis on kutsete poolest eriliselt tihe. “See aasta on kuidagi läinud nii, et tõesti, naudid neid päevi, kui saad kodus ja Pärnus olla,” muheles ta vahetult enne Peterburi bussile minemist.

Kuteri esimene kontsert leidis aset 30. septembril New Yorgis Immanueli luteri kirikus Lexington Avenuel, kus käib koos kohalik eestlastest luterlaste kogudus. Orelil saatis teda teine eestlane, põhiliselt New Yorgis elav ja sealt sageli Eestis käiv Estonia klaveri vabrikant Indrek Laul. Esitati Schuberti ja Sibeliuse palu.

Naasnud seejärel Eestisse, suundus Kuter 4. oktoobril Kreekasse, kus kaks päeva vältasid proovid ja 7. oktoobril oli kontsert. Kontsert toimus Ateena kontserdisaalis Parnassos, mis on Kuteri sõnade järgi ajalooline saal selles mõttes, et seal tegi kunagi oma esimese soolokontserdi kuulus kreeklane Maria Callas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles