Galerii: kahe staadioni jooksu võitis taas Roman Fosti

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe staadioni jooks.
Kahe staadioni jooks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna Pärnus toimunud viie kilomeetri pikkuse kahe staadioni jooksu võitis ajaga 15.46.0 Pärnu juurtega tallinlane Roman Fosti, kes pärjati jooksu võitjaks mullugi.

Teisena lõpetas finišijoone Dmitri Aristov Ida-Virumaalt ajaga 16.51.2 ja kolmas oli Urmas Põldre Harjumaalt ajaga 17:22.1.

Naistest lõpetas ülekaalukalt parimana Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi esindaja Egle Mätas ajaga 18.43.7, teine ja kolmas olid suusaklubi Jõulu jooksjad Kaidi Keir Kukk (20:46.2) ja Anu Taveter (21:22.6).

Raeküla staadionilt Kalevi staadionile kulgenud jooksu lõpetas 300 spordihuvilist meest ja naist. Sportlikul üritusel osalesid veel kepikõndijad ja lastejooksul said end proovile panna väikesed spordisõbrad.

Tuntumatest osalejatest lõpetasid jooksu sõudja Allar Raja 16. kohaga (18:21.0), Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe 28. (18:43.8), Jüri Jaanson 46. (19:51.8), Pärnu abilinnapea Meelis Kukk 60. (20:30.2) ja Pärnu maavanem Andres Metsoja 67. kohaga (20:50.0).

Tänasel kahe staadioni jooksul osalenud ja 91. koha saanud Pärnu Postimehe reporter Andris Tammela hindas ilmaolusid suurepäraseks: temperatuur kümne kraadi ringis ja puhus nõrk tuul.

Tammela pidas ainulaadseks tõika, kuidas jooksu üks korraldajatest Vahur Mäe suudab mikrofoni tagant jooksu sisse juhatada, võtta ise sellest osa ja hiljem lõpetades ning teistele tunnustust avaldades uuesti otsad kokku tõmmata. „Mäe on ainulaadne ilmselt kogu Eestis ja ehk maailmaski,“ märkis ta.

Kahe staadioni jooks oli ühtlasi Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse viimane etapp, kuhu kuuluvad veel kevadel toimuv Rannametsa luitejooks ja varasügisene Jüri Jaansoni kahe silla jooks. Kõigil neil sportlikel üritustel saab osaleda jooksmise kõrval  kepikõndijana või lihtsalt retke korras distantsi läbi jalutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles