„Robotex“ kuulutab välja loovkonkursid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Robotex 2011".
"Robotex 2011". Foto: Margus Anvelt

Novembris toimuva robotivõistluse „Robotex“ eel kuulutavad korraldajad välja joonistus-, foto- ja videokonkursi, mille parimaid töid näeb „Robotexil“ näitusel.

Eelkõige noortele suunatud „Robotexi“ eesmärk on nakatada igas vanuses inimesi tehnikateaduste pisikuga. Robotexi korraldajad on veendunud, et reaalteaduste propageerimisega tuleb alustada maast madalast. Noori saab mõjutada läbi mängu ja võistluse ning selleks ongi koolilastele mõeldud võistlused.

Joonistusvõistluste teemad on 8aastastele ja noorematele „Robotite suvi”, 9-14aastastele „Robotite disko”, 15aastastele ja vanematele „Robotite evolutsioon”. Fotovõistlus kannab pealkirja „Mõista, mõista, mis see on?” ja videovõistluse teema on „Ahelreaktsioon”.

Fotosid ja videoid ootavad korraldajad 4. novembrini, joonistusi võtavad aga vastu 12. novembrini. Konkursside auhinnafond on üle 700 euro.  

Tänavusel „Robotexil“ 23.-25. novembril Tallinna tehnikaülikoolis võib jälgida robotitevahelisi võistlusi jalgpallis, sumos ja joonejärgimises, suurel tehnoloogianäitusel näeb nii pommiroboteid, helikoptereid kui ka 3D printereid. Osa saab võtta töötubadest ja juba nimetatud loovkonkurssidest, tutvustas Robotexi üks korraldaja Raul Hanson.

Kaheteistkümnendat korda toimuv „Robotex“ on Eesti suurim robotivõistlus, mida korraldab Tallinna tehnikaülikool koostöös Tartu ülikooli ja Eesti infotehnoloogia kolledžiga. Võistlusel on olnud osalejaid nii gümnaasiumidest ja ülikoolidest kui ettevõtetest, huvilisi on saabunud kaasa lööma välismaaltki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles