PTG raamatukogus näeb vanavanemate koolikirjandust

, PTG raamatukogu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Euroopa Komisjoni algatatud põlvkondadevahelise solidaarsuse aasta puhul on käesoleva aasta üleriigiliste raamatukogupäevade juhtmõtteks “Kohtume raamatukogus” rõhuasetusega põlvkondade sidususele. Kõik see loob võimalused põlvkondi omavahel lähendada.

Iga päev puutume koolis kokku infokirjaoskusega. Elektrooniline keskkond on meile kõigile vabalt kasutatavaks ja kergelt kättesaadavaks tehtud, siis tahaks loota, et eelmiste põlvkondade õpperaamat jääb üheks Eesti kultuuriväärtuseks. Sellest mõttest ajendatuna sai Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi raamatukogus teoks väljapanek “Vanavanemate koolikirjandust XIX ja XX sajandist”.

Väljapaneku 18 raamatu seas leidub üks-kaks õpikut iga õppeaine kohta. Vanim on aastast 1869. Auväärsel teisel kohal asub 1880. aastal Tartus välja antud “Üleüldine ajalugu”. On võimalus lehitseda M. Kampmanni lugemisraamatuid ja Miina Hermanni “Isamaa laule”. Õpikud on pärit Virumaalt Rakke valla hariduse seltsi muuseumi varasema kirjanduse kogudest.

Raamatukogupäevad kestavad 20.-30. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles