Akordionimuusika festival tähistab 30 aasta juubelit

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akordion.
Akordion. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeval algab 30. Pärnu akordionimuusika festival, mis toob kokku Eesti kollektiivid ja solistid ning nende sõbrad kaugemaltki.

Neli päeva kestev akordionipidu on välja kasvanud 1984. aastal algatatud külapillimeeste kokkutulekust. 2005. aastast on festivali korraldanud Accordion Music Group MTÜ.

Homsel avakontserdil Tervises astub üles Pärnu akordioniansambel Lustige.

Neljapäeval toimub Pärnu Vanalinna põhikoolis solistide, ansamblite ja orkestrite kontsert-konkurss, kus puuduvad ranged reeglid ja kõlab muusika igale maitsele.

Osalevad Eesti, Läti, Leedu ja Valgevene muusikud, publikule on sissepääs vaba.

Konkursi žürii tööd juhib pedagoog ja dirigent Ilmar Tõnisson.

Samal õhtul esineb Tervises Duo Expressiya Valgevenest, järgneb tantsuõhtu Soome orkestri Raision Harmonikkakerho saatel.

Reedel esineb Eliisabeti kirikus suurel festivalikontserdil rahvusvaheline akordioniorkester Baltic Tremolo, mis sel aastal võitis Itaalias Citta di Lanciano akordionimuusika festivalil grand prix’. Dirigeerivad Valdo Värk, Maryte Markeviciene ja Viktor Nikandrov, kaasa teevad solistid ja ansamblid Eestist ja välismaalt. Kontsert on tasuta.

Tervises saab kuulda duot Seppo ja Seppo ning hiljem jalga keerutada Soome ansambli Jämijärven Pelimannit saatel.

Laupäeval on Tervises 30. lõõtsa- ja akordionimängijate kokkutulek. Vabale lavale oodatakse esinejaid kõikjalt Eestist ja kaugemaltki. Toimub pillide ost-müük, tutvustatakse Itaalia pillimeistrite toodangut.

Samal päeval annavad Raeküla Vanakooli keskuses tasuta kontserdi Raision Harmonikkakerho ja Jämijärven Pelimannit.

Õhtul saab festivali parimaid muusikuid kuulata Tervises akordionistide paraadil. Festival lõpeb Seppo ja Seppo tantsuõhtuga.

30 aasta juubeli puhul ilmub kalender, mis sisaldab väljavõtteid festivali ajaloost, samuti Baltic Tremolo DVD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles