Kahe staadioni jooks – elamusi igale maitsele!

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu juurtega pealinlane Roman Fosti triumfeeris Kalevi staadionil üksinduses.
Pärnu juurtega pealinlane Roman Fosti triumfeeris Kalevi staadionil üksinduses. Foto: Ants Liigus

Pika traditsiooniga jooksu Raekülast Kalevi staadionile võitis endises kodulinnas Roman Fosti, mõnusa elamuse sai rekordarv osalejaid, aga meepütti tilkus ka vähemalt üks tõrvapiisk.

Kui mullu lõpetas Uku puiesteelt startinud jooksjaid 291, siis tänavu oli viimane Kalevi staadionil ajavõtu saanu 300. Esimesena tuli aga uhkes üksinduses Pärnu juurtega Tallinna Stamina spordiklubi mees Roman Fosti. Tema aeg oli 15.46,0, teisena lõpetanud Dmitri Aristov kaotas üle minuti, Urmas Poldre poolteist minutit.

“Kaks esimest kilomeetrit hakkas üks noor mees vastu, aga siis ma lisasin tempot, andsin kaks kilomeetrit täiega ja ta kadus tagant ära. Lõpp oli juba rahulik,” rääkis Fosti. “Valmistusin selleks jooksuks spetsiaalselt, sest tahtsin vanas kodulinnas võita. Vorm sai hea, võinuks isegi 25 sekundi kaugusele jäänud rajarekordit üritada, kui keegi rohkem tagant utsitanuks.”

Fosti võitis Pärnu kahe staadioni jooksu ka mullu ja nagu tänavu oli ta mullugi parem luitejooksust, Jaansoni jooksust ja kahe staadioni jooksust koosneval kolmiküritusel.

“Olen päris kindel, et üritan Pärnus võita järgmiselgi aastal,” lubas jooksumees.

Naistest oli kahe staadioni jooksul kiireim Egle Mätas Tartu ülikooli spordiklubist, järgnesid Pärnumaa suusaklubi Jõulu esindajad Kaidi Keir Kukk ja Anu Taveter.

Kolmikürituse kolmeks kiiremaks olid Roman Fosti, Paavo Vaher ja Karl Mäe. Peaauhinna palk-varjualuse loosirattasse läksid nii kõigil kolmel korral jooksnute kui retkeliste talongid, 204 konkurendi seas naeratas õnn Merle Laidrole.

Kahe staadioni jooksu peakohtunik Priit Neeme ütles, et seekordne jooks läks muidu igati korda, aga oli ka üks paha seik, mille täpsema selgitamise ja järelduste tegemisega korraldaja Pärnu Kahe Silla klubi tegeleb.

“Naiste klassi teise koha auhinda poodiumile vastu võtma läinud neiu asemel jooksis tegelikult meesterahvas, mida tuvastasid kaasvõistlejad ja tunnistasid ka asjaosalised ise,” ütles Kahe Silla klubi sekretariaadi juht Kadri Riitsaar. “Üsna ilmselt jooksis kevadel kolmikürituseks registreerunud neiu asemel juba Jaansoni kahe silla jooksul keegi teine. Ootame nüüd temalt kirjalikku selgitust ja siis otsustame, mida edasi teeme. Igatahes paha lugu.”

Copy
Tagasi üles