Lindi sadamas valmib võrgukuur

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindi kalasadamas ehitavad Pärnu firma OÜ Talverol mehed võrgukuuri.
Lindi kalasadamas ehitavad Pärnu firma OÜ Talverol mehed võrgukuuri. Foto: Ants Liigus

Audru vallas on Lindi kalasadama uuendamine jõudnud võrgukuurini, mille võilillekollane laudsein ümbrust säratab ja mille valmimise järel igal siinsel räimebrigaadil omaette katusealune tekib.

“Vana hoone sai maani maha lammutatud, uut alustasime nullist, oleme seda ehitanud septembrist ja novembris peab see valmis olema,” seletasid Pärnu firma OÜ Talverol töömehed Janek ja Kaimo, kes perenimed tagasihoidlikkusest mainimata jätsid.

Pärnu lahe äärses Lindi külas tegeleb merevärava uuendamisega MTÜ Lindi Sadamaarendus, mille juhatuse liige Aare Jürgenson rääkis, et võrgukuuri valmides on igal kaluribrigaadil ühise katuse all oma kuur. See tähendab kindlat uksetagust, kus merelt loomuse nõudjad saavad hoida püügivahendeid, vahetada riideid, aru pidada.

Lindi sadamas on tänavu valminud 170 meetri pikkune kalapaatide sildumise kai ja sellel kõrgub Eesti kraanavabriku paigaldatud uhke abiline, sammaskonsoolkraana.

Varikatuse alla on saanud õli- ja pilsivee hoidla, ehitatud koht, kus keisergi jala käib, turvalisust sadamaalale lisab uus piirdeaed.

Kahele osanikule – TÜ Lindi Sadamale ja Audru vallale - kuuluva sadama nüüdisajastamine on saanud toetust Euroopa kalandusfondist kalanduspiirkondade säästva arengu meetmest ümmarguselt 150 000 eurot, peale selle arendajate omaosalus.

Arendusplaani järgi on esimeses etapis valminud kai ja kraana, teise, käsilolevasse etappi jääb hoonete uuendamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles