Linnaorkestriga soleerib noor talent Mihkel Poll

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Poll.
Mihkel Poll. Foto: OVE MAIDLA/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval, 25. oktoobril musitseerib Pärnu kontserdimajas Pärnu linnaorkestri ees Eesti noorema põlvkonna andekamaid pianiste Mihkel Poll, kes novembris sõidab Kesk-Euroopa turneele Põhjamaade sümfooniaorkestri ja selle dirigendi Anu Taliga.

Poll õpib Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) magistriõppes professor Ivari Ilja ja Londoni Guildhalli muusika- ja draamakoolis professor Ronan O’Hora klaveriklassis ning on täiendanud end arvukatel meistrikursustel.

Tänavu veebruaris võitis Poll maineka Yamaha stipendiumi Londonis, kus ta nimetati veel kahe laureaadiga parimaks nooreks klaveritalendiks Suurbritannias.

Poll on andnud kontserte Eestis, Venemaal, Hispaanis, Prantsusmaal, Ameerika Ühendriikides, Kreekas, Inglismaal ja Belgias. Peale Pärnu linnaorkestri ja Põhjamaade sümfooniaorkestri on ta esinenud ERSO, Vanemuise sümfooniaorkestri ja EMTA sümfooniaorkestriga.

2010. aastal alustas Poll koostöös Eesti Kontserdiga tasuta koolikontsertide sarja, mille raames ta tutvustab programmilist muusikat tuntud klaveriteoste kaudu, andes seeläbi panuse klassikalise muusika populariseerimisse gümnaasiumiõpilaste hulgas.

2009. aastal ilmus Polli esimene sooloplaat rahvusvahelise kaubamärgi Ondine alt. 2007. aastal esitas ta Nyyd-Ensemble’iga Olari Eltsi juhatusel Ligeti klaverikontserdi – helitöö, mida komponist ise on pidanud oma loomingu kõige keerukamaks ja tehniliselt ülinõudlikuks teoseks.

Pärnu kontserdil esitab Poll koos linnaorkestriga Ludwig van Beethoveni heliloomingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles