Petta üritanud õde-vend saavad võistluskeelu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pühapäeval Pärnus kahe staadioni jooksul pettusega vahele jäänud õde ja vend peavad Pärnu suuremaid jooksuüritusi järgmisel aastal raja äärest vaatama.

Tähelepanelik spordisõber andis vahetult peale pühapäevast jooksuvõistlust korraldajatele märku pettusest, mille järgi number 171 all jooksule registreeritud neiu eest jooksis hoopis tema vend, kes teenis õele naiste üldarvestuses teise koha, mida too poodiumile ka vastu võtma läks.

Kahe Silla klubi klubi projektijuhi Vahur Mäe sõnade järgi sai naiste üldarvestuses teise koha teeninud neiu auhinnaks Salomoni spordivarustust, toetajate meeneid ja lillekimbu.

„Pettusega vahele jäänute selgitused polnud veenvad ja neist võis välja lugeda isegi õigustust,“ ütles Mäe.

Kahe Silla klubi sekretariaadi juht Kadri Riitsaar on Pärnu Postimehele öelnud, et üsna ilmselt jooksis pühapäevases pettuses osalenud neiu eest keegi teine ka septembris toimunud kahe silla jooksul.

Karistuseks ei luba Kahe Silla klubi pettuses osalenud õde-venda klubi järgmisel aastal organiseeritavatele spordisündmustele.

„Minu arvates ei ole auhind see, mille nimel niimoodi teha,“ arvas Mäe. „Tegemist on üritusega, kus auhinnad pole kuigi suured ja kaasalööjad tunnevad rõõmu liikumisharrastusest.“

Mäe teada pole niisugusest pettustest Pärnus toimunud rahvaspordiüritustel varem kuulda olnud. Ta lisas, et mõnel üksikul juhul on võistlejad jätnud ennast ümber registreerimata ja andnud oma kiibi ja numbri mõnele sõbrale, ent teadaolevalt on need juhtumid leidnud aset teadmatusest.

Pärast petturite diskvalifitseerimist annavad korraldajad jooksu teise koha auhinna Catry Kiipusele ja kolmanda koha auhinna pühapäeval ebaõiglaselt poodiumilt välja jäänud Kairi Keskkülale.

„Korraldusmeeskond toimetab auhinnad õigete omanikeni ning avaldab kahetsust, et muidu üdini positiivne rahvaspordielu nimetatud jultumuste valguses pleki külge sai,“ teatas Kahe Silla klubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles