Vahur Mäe: Jookseme-kõnnime Tõotuse mäele

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: Urmas Luik
Luitejooksu korraldaja Vahur Mäe, pühapäeval on Rannametsas luitejooks. Kuidas seda jooksu iseloomustate?

Stardi anname 5. aprillil kell 12 Rannametsas vanal Riia maanteel viitadega osutatud kohast. Kõigepealt lähevad jooksjad, nende järel käijad ja kepikõndijad. Ekstreemne rada kulgeb alguses mööda külavaheteid, siis pöörab metsa ja tõuseb Baltimaade kõrgeimatele luidetele. Lõpus jõutakse 38 meetrit üle merepinna kõrguvale Tõotuse mäele. Legend räägib, et kunagi olevat merehädalised tänu selle mäe nägemisele kaldale jõudnud.



Keda osalema ootate?


Mullu esimesel jooksul oli 150 jooksjat, tänavu ootame 250 numbriga rajale minejat. Lisaks käijaid-matkajaid, kepikõndijaid ja lastejooksude nautijaid. Tippudest tean, et Pavel Loskutov on suure spordiga lõpetanud, Vjatšeslav Košelev vigastatud. Nemad ilmselt ei tule, aga sõudekuulsus Tõnu Endrekson lubas küll platsis olla, ehk tuleb ka Jaansoni jooksu mullune võitja Taavi Tambur.



Kas luitejooks avab Eesti jooksuhooaja?


Rahvajooksude hooaja küll.



Kuuldavasti pakute heatasemelist teenindust ja põnevat loosiauhinda?


Kõigi osavõtumaksu tasunud jooksjate, käijate ja kepikõndijate vahel loosime välja palkvarjualuse. Tänavu moodustavad luitejooks, Jaansoni kahe silla jooks ja Pärnu kahe staadioni jooks kolmikürituse, kõigil osalenute vahel loosime sügisel välja väga hea matkasüsta.



Huvitavaid auhindu paneme luitejooksul koos Rannametsa küla, Häädemeeste valla ja sponsoritega välja ridamisi. Püüame pakkuda maksimaalselt kvaliteetset teenindust – GoBus viib jooksjad 10.00 hotell Pärnu eest, 10.10 Raeküla raudteejaamast tasuta starti ja toob muidugi ka tagasi, kohapeal on organiseeritud kiibiajavõtt, toitlustamine ja pesemisvõimalused.



Kus ja mis ajani luitejooksule registreeruda saab?


Laupäeval kella 18ni saab end kirja panna mõlema Port Arturi infolauas, lihtsaim on registreeruda aga internetis aadressil

www.2silda.ee

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles