Kaisukarudelgi leidub kalendris oma päev

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodutud kaisukarud leiavad endale uue sõbra pühapäeval, kui Pärnus Jana Tringi erakoolis toimub kaisukarusõprade kokkutulek ja lustlik tubane piknik, millele pääsemise tingimus on sokkides jalad.

Jana Tringi erakooli arendusjuht Heli Tammsalu rääkis, et ürituse mõte sai alguse rahvusvahelist kaisukarupäeva silmas pidades. Seda korraldatakse heategevusorganisatsiooni Kogu Maailma Head Karud (Good Bears of the World) algatusel 1980. aastast 27. oktoobril kui Ameerika Ühendriikide presidendi Theodore Roosevelti sünniaastapäeval.

“Meie tähistame kaisukarupäeva tegelikust päev hiljem ja ma räägin seal lastele ja nende pereliikmetele, kuidas Roosevelt jahil käies keeldus laskmast karupoega, kelle järgi hakkasid mänguasjatootjad valmistama Teddy-karusid, ja mismoodi too päev rahvusvaheliseks sai,” mainis Tammsalu. “Maailm on muutunud nii materiaalseks, vanemad on pidevalt tööl, vanavanematelgi pole tihti enam lastelaste jaoks aega ja lastele on oma kaisukaru nagu pere liige, kellele toetuda.”

Pühapäevasel kaisukaruhommikul laulavad endise maksuameti maja kolmanda korruse saalis Jana Tringi laululapsed, kellest noorimad on kolmeaastased, saab joonistada, tantsida ja lasta teha endast pildi koos oma karuperega.

Tasuta kolmetunnisele pikniku vormis üritusele soovitas Tammsalu kaasa võtta lemmikkaru, teki, millele istuda, ja veidi näksimist. Kodutute, heategevuseks annetatud karude loterii tarvis tuleks aga euromünt taskusse varuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles