“Superstaari” Rasmus üritab jääda endaks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakast laulja Rasmus Rändvee soovib saate piirangutele vaatamata esitada “Superstaari” saates laule, mida annab tema moodi tõlgendada.
Pärnakast laulja Rasmus Rändvee soovib saate piirangutele vaatamata esitada “Superstaari” saates laule, mida annab tema moodi tõlgendada. Foto: TV3

Pühapäeval pääses tänu kohtunike otsusele viimasena TV3 laulu-show’ “Eesti otsib superstaari” finaali Pärnu noormees Rasmus Rändvee, kes näeb end tulevikus saatetulemusele vaatamata siiski pigem bändiliikme kui sooloartistina.

Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv 16aastane Rändvee suutis pärast pühapäevast saadet tekitada väikese skandaali, kui avaldas Eesti kollases meedias rahulolematust kohtunike abiga edasipääsu üle. “See kohtunike hääl natukese muserdas minu enesehinnangut. Tundub, nagu mind võeti mingiks saate klouniks siia. Natuke selline tunne on,” kurvastas Rasmus Elu24 veergudel.

Laulab, kuni mäletab

Pärnu Postimehega vesteldes oli noormees rahulikum ja nägi oma edasipääsu siiski positiivsetes toonides.

“Eks see ole kahe otsaga asi,” nentis Rasmus. “Ühtpidi annab lisamotivatsiooni, teistpidi on see suur austusavaldus, et kohtunikud mind edasi valisid. Olen ikkagi õnnelik, et finaali pääsesin, sest see saade on lahe kogemus.”

Et “Superstaari” saade tänavu Pärnu eelvooru ei korraldanud, alustas Rasmus tiitlijahti Viljandi eelvoorus. Järgnes teatrivoor Tallinna Rock Cafés ja seejärel juba stuudiovoorud, mille lohutusvoorust saate kohtunikud Mihkel Raud, Mart Sander ja Maarja-Liis Ilus ta viimasena finaali valisid.

“Kindlasti on saates olnud närveldamist ja raskeid hetki, aga neist tuleb üle olla,” ütles Rasmus. “Tuleb teha seda, mis endale meeldib, ja mitte muuta end väga saate pärast. Üritan jääda iseendaks ja mitte mängida kedagi teist.”

Ometi arvas Rändvee, et teda eristab konkurentidest eripärane, teistest kõrgem hääl.

“Saates on meil üsna suured piirid, aga proovin valida ikka selliseid laule, millest mul tekib hea emotsioon ja mida annab minu moodi tõlgendada,” lisas ta.

Kui laulma õppis Rasmus enda sõnade kohaselt varem kui rääkima, siis instrumentide mängimisega olevat tal üsna kehvad lood.

“Muusikaga olen tegelnud vahelduva eduga ja laulda on mulle alati meeldinud,” rääkis Rasmus. “Olen õppinud klaverit ja kitarri, aga olen selles suhtes väga andetu, ei saanud kumbagi selgeks.”

Bänd on hinges

Pärnus teatakse Rasmust rohkem noortebändi Facelift Deer solistina, kuid tänu “Superstaari” saate finaali jõudmisele peab bänd jääma vähemalt esialgu tagaplaanile.

“Eks bändikaaslased ikka toetasid mind,” kinnitas ta. “Kahjuks ei saa saate tõttu bändiga suurt midagi teha, aga üritame jõuda kuidagi mingi konsensuseni.”

Rasmus ütles saatetegijaile, et tahab saada superstaariks, sest see annab talle võimaluse tegelda lemmiktegevuse ehk muusikaga. Saate tulemusest hoolimata näeb ta end aga siiski pigem bändiliikme kui sooloartistina.

“Bänd on hoopis midagi muud: kuidas see kõik toimib, millised tülid ja eriarvamused kaasnevad laulude kirjutamisega ja samal ajal ühtsustunne, mis valitseb ansamblis,” kirjeldas Rändvee. “Bändiga koos on palju mõnusam, sellepärast vaid soololaulja ei sooviks olla.”

Sel pühapäeval TV3 otse-eetrisse mineva “Eesti otsib superstaari” viienda hooaja esimese finaalsaate teema on suur laul. Rasmus astub kümne finalisti seas lavale kaheksandana ja esitab USA souliduo Gnarls Barkley lugu “Crazy”.

Saade “Eesti otsib superstaari” põhineb rahvusvahelisel ülipopulaarsel formaadil “Pop Idol”, kus otsitakse uusi laulutalente. Võistlus kestab mitu kuud ja parimale kuulub plaadileping koos kopsaka auhinnarahaga.

Kui sarja casting’ute, teatri- ja stuudiovoorude ajal sõltub lauljate edu kohtunike hinnangutest, siis finaalides on otsustusõigus televaatajatel. Võitja selgub superfinaalis.

Eestis jõudis superstaarisaade esimest korda TV3 ekraanile 2007. aasta kevadel ja selle võitis siis Birgit Õigemeel. Kolmel järgneval hooajal valisid televaatajad oma lemmikuteks Jana Kase, Ott Leplandi ja Liis Lemsalu, kuid saade on olnud hüppelauaks teistelegi noortele lauljatele.

Sel hooajal juhivad saadet vennad Henrik ja Karl-Andreas Kalmet, kes lõpetasid tänavu kevadel Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli 25. lennu ning töötavad näitlejatena Tallinna Linnateatris.

Superstaariks kandideerivad:

Carl-Philip Madis (20) Tallinnast,

Elina Born (18) Lääne-Virumaalt Lehtsest,

Katrin Ruuse (17) Valgast,

Anisa Vänikver (17) Tallinnast,

Fredi Pärs (19) Põltsamaalt,

Karl-Erik Taukar (23) Viljandist,

Liis Reisner (19) Tartust,

Rasmus Rändvee (16) Pärnust,

Janek Valgepea (18) Tallinnast,

Toomas Kolk (25) Tartust.

Andmed: TV3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles