Tööinspektsioon õpetab komistamist vältima

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libisemise kõige sagedasemad põhjused on märg põrand või libedus välitöödel.
Libisemise kõige sagedasemad põhjused on märg põrand või libedus välitöödel. Foto: Urmas Luik

Tööinspektsiooni Lääne inspektsioon korraldab kolmapäeval, 15. aprillil Pärnus tasuta teabepäeva ettevõtetele teemal “Libisemine ja komistamine: kuidas ennetada õnnetusi?”.


Lääne inspektsiooni teabespetsialisti Viivika Vilja seletuse järgi on tööinspektsiooni käesoleva aasta üks eelistus libisemistest ja komistamistest tingitud ohtude maandamine. Selleks on plaanis korraldada tööandjatele teabepäevi ja teha sihtkontrolle.



Libiseda ja komistada võib igaüks, sõltumata ametist ja vanusest. Iga neljas tööõnnetus Eestis toimub libisemise või komistamise tagajärjel ja iga kolmanda sellise tööõnnetuse tagajärg on raske kehavigastus. Libisemise kõige sagedasemad põhjused on märg põrand või libedus välitöödel.



Komistamise peamine põhjus on töökoha halb korrashoid. Ohtlikud on näiteks põranda ebatasasused, kinnitamata põrandakate, juhtmed ja voolikud liikumisteedel.



Teabepäevadel pööratakse tähelepanu töökeskkonnas valitsevatele ohtudele ja riskidele ning antakse nõuandeid ohutuma töökeskonna loomiseks. Üleriigilise sihtkontrolli käigus võetakse tähelepanu alla eelkõige need ettevõtted, kus on toimunud tööõnnetus libisemise või komistamise tagajärjel.



Teabepäev toimub 15. aprillil 9.30-13.30 Pärnu linnavalitsuse kolmanda korruse saalis. Osavõtt on tasuta, osalemiseks on vaja registreerida tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee hiljemalt 9. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles