Enne inimesteks, siis eurooplasteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi Pärnu Rannapargis. Arhiivifoto.
Prügi Pärnu Rannapargis. Arhiivifoto. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tahame olla eurooplased ja jõuda igal tasemel maailma. Ometi kardan, et kui me oma käitumist ja ellusuhtumist mõnes osas kardinaalselt ei muuda, kipub see tahtmine nii mõneski osas pelgalt tahtmiseks jäämagi.

Veel mõned aastad tagasi valitses meie tänavatel, parkides, peosaalides ja muudes avalikes kohtades puhtus ja kord. Balti riike, eriti just Eestit toodi eeskujuks kui puhtuse ja korra etalone.

Kuhu see kõik on aga nüüdseks kadunud? Teeperved kirendavad erinevate siltidega pakendeist ning toidujäätmetest. Aknaalused on täis olmeprügi. Vaevalt saabub esimene lumekiht, kui sinna tekivad "uriinsed autogrammid". Selliseid negatiivseid näiteid võiks tuua veel hulganisti.

Järeldus - enne ikka jäägem või siis saagem inimesteks ja alles siis rääkigem täisväärtuslike eurooplaste või maailmakodanike staatusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles