Teemanädal tutvustab homsest Itaalia kultuuri

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembri algul leiab Raeküla Vanakooli keskuse eestvedamisel aset järjekordne Itaalia nädal, mille raames toimub huvitavaid kultuurisündmusi kogu Pärnu linnas.

Nädal avatakse 1. novembril Raeküla Vanakooli keskuses. Tutvustatakse nädala sündmusi, on kultuuriprogramm ja kaetud itaaliapärane suupistelaud. Avamisele on lubanud tulla Itaalia suursaatkonna esindaja Andrea Pompermaier.

Itaalia nädala projektijuhi Imbi-Ly Tasase jutu järgi sündis teemanädala mõte vahetult pärast Ameerika nädala lõppu möödunud sügisel ja ettevalmistused vältasid kogu aasta. Pärnust on kaasatud üle 40 organisatsiooni ja eraisiku.

Pärnakate kõrval on Itaalia nädala ettevõtmistega ühinenud tallinlased ja tartlased. Kavas on näitusi, töö- ja õpitube, moesõu, kontserte ja muid põnevaid sündmusi.

Itaaliapäraste toitudega võib tutvuda Jazz Cafés, kus reedel toimuval kohvikursusel räägitakse kohvisortidest ja kohvijookide valmistamise nippidest. Itaalia veine saab maitsta Piccadilly kohvikus.

Itaalia filoloog Heidi Grenzen räägib keskraamatukogu rippsaalis Itaalia kultuurist, keelest ja kirjandusest ning Eesti-Itaalia kultuurisuhetest. Mitmes paigas näidatakse Itaalia filme.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskus korraldab ettevõtetele seminari, mille teema on Itaaliasse eksportijate kogemused ja itaallaste investeeringud Eestisse.

Itaalia nädalale paneb punkti perepäev Raeküla Vanakooli keskuses, kus korraldatakse karneval koos mängude, pitsade valmistamise ja pinata’de näitusega. Hiljem toimuvad samas Itaalia-teemaline moeetendus, Itaalia ooperikontsert ja tänuõhtu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles