Jazzklubis kõlab eelistustevaba muusika

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna astub Endla Teatrikohvikus toimuva Jazzklubi lavale ansambel Greenwish, mis koondab ühise muusikamaitsega muusikuid.

Nime Greenwish taga peituvad Pärnu muusikakooli rütmimuusika osakonna õpetajad Marek Talts (kitarr), Indrek Oselein (klahvpillid), Toomas Aron (bass) ja Olav Kund (löökriistad) ning ansamblist Greip tuntud solist Fred Rõigas.

Greenwishi iseloomustab muusikaliste eelistuste puudumine.

“Oma loomingusse suhtume täpselt nii, kuidas hetkel tundub kõige õigem,” märkisid ansambli liikmed. “Põnev on olla sellel teel, teadmata täpselt, mida otsida, aga tore on leida teekonnal kuulaja ja ühiselt edasi minna.”

Greenwish sündis tänavu mais Oseleini algatusel. “Indrek tuli minu juurde ideega teha bändi,” meenutas laulja ja Ülejõe gümnaasiumi muusikaõpetaja Fred Rõigas. “Mõeldud – tehtud! Kui tuli jutuks, mis muusikat tegema hakkame, olid kõik ühel meelel, et omaloomingut. Stiili me ei piiritle, teeme seda, mis meeldib. Paljudes lauludes vahelduvad stiilid ja rütmid.”

Oseleini sõnade kohaselt on Rõigas ja Talts väga tugevad, eriilmelised ja produktiivsed muusikud ning ootel lugude hulk on märkimisväärne.

“Sellegipoolest võtaksime rõõmuga oma repertuaari ka teiste laulukirjutajate lugusid, et Greenwishi helikeelt veelgi rikastada,” lisas Oselein. “Nii et siit üleskutse Pärnu kandi viisiseppadele: ootame ikka ja alati põnevusega uusi lugusid.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles