Viktor Umb: Ajastame vormi suvisteks tiitlivõistlusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Umb.
Viktor Umb. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees
Maru klubi treener Viktor Umb homme hakkavad Maru klubi esinumbrid, õed Marjaliisa ja Elise Umb seilama maailma svertpaadipurjetajate eliitseltskonnas MK-sarja etapil Hispaanias Palma de Mallorcas. Kas olete jõudnud kohalike oludega juba tutvuda?


Me jõudsime siia 22. märtsil ja oleme kõik need päevad usinasti purjetanud. Esimesel nädalal valitses väga suvine ilm, kuid viimastel päevadel tibutab vihma ja õhusoojus on langenud 15 kraadini.



Meie põhilised treeningpartnerid on rootslased, soomlased, taanlased, venelased ja poolakad. Kui rääkida tütarde võistlusvormist, siis mina nimetaksin seda veel üsna kandiliseks. Meil jäid rahapuudusel ära nii detsembri kui veebruari lõunalaager ja seetõttu peame nüüd üpris palju pingutama, et kaotatut tasa teha.



Kui palju paate stardib printsess Sofia nime kandval regatil?


40. korda toimuval regatil võisteldakse 11 paadiklassis. Arvata võib, et osalejate arv küündib tuhande kanti. Naiste 470-klassis oli eilseks registreeritud 32 paatkonda.



Esindatud on Saksamaa, Itaalia, Prantsusmaa, Suurbritannia, Argentina, Austria, Taani, Hispaania, Soome, Poola, Venemaa, Šveits, Rootsi, USA, Horvaatia ja Eesti.



Millise sportliku eemärgi olete Marjaliisale ja Elisele selleks hooajaks püstitanud?


Aasta eesmärk on ajada end tippvormi tiitlivõistlusteks. Euroopa meistrimedaleid jagatakse juunis Austrias ja MM on augustis Taanis.



Me tõusime eelmise hooaja lõpuks naiste 470-klassi maailma edetabelis 24. positsioonile. Teeme tööd, et kerkida sel aastal kümme kohta. Pikemas perspektiivis on meil muidugi silme ees 2012. aasta Londoni olümpiaregatt.



Millal võib teid taas koduklubis kohata?


Hispaaniast sõidame Prantsusmaale Hyerese regatile ja ilmselt jõuame koju mai algul. Seejärel seilame enne EMi ja MMi veel Hollandis ja Saksamaal Kielis. Kui kõik läheb kavakohaselt, saab sel suvel meid Eestis üpris harva näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles