Hingega puude juures

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Song.
Kristo Song. Foto: Urmas Luik

Pärnumaal tegutseva SKM Haljastuse juhataja Kristo Song on arboristina töötanud viis aastat. Selle ajaga on ta maha võtnud tuhatkond ohtlikku puud. Ta on mõelnud puuronijate meistrivõistlustel osalemiselegi, kuigi tunnistab, et kutsealane jõuproov tahaks kõva eeltreeningut, ja selleks pole praegu mahti.

Tihemetsas metsandust ja Luual arboristiametit õppinud Song on kahtlemata oma elukutse fänn: ta võib pikalt-laialt oma töö spetsiifikast kõnelda, demonstreerida töövõtteid, näidata, kuidas kände freesida ja turvaliselt puul üles-alla “jalutada”. Aga ennekõike peab ta oma tegemistes oluliseks asjaolu, et saab inimesi ja puid aidata. Ports adrenaliini, mõistlikus koguses kehalist aktiivsust ja väljakutset peale selle.

Sel nädalal Pärnus Mai 43 korteriühistu tellimusel kortermajade hoovil paarilise Rauno Salomoniga ohtlikult elamu poole kaldu olnud kaske langetanud Songa tööpõld ulatub kodumaakonnast kaugemalegi ja eks seegi ole omamoodi boonus. Saab Eesti eri nurki kaeda, jätta endast jälje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles