Pärnumaa fotonäitusele oodatakse lavastusi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu toimub kaheksandat korda ülevaatenäitus “Pärnumaa foto”, kuhu on oodatud kõigi Pärnumaa professionaalsete fotograafide ja harrastajate looming.

Sel aastal kannab fotonäitus pealkirja „Lavastus” ja näitusele oodataksegi eelkõige lavastusi, kus fotograaf on olnud lavastaja ja jäädvustanud oma seatu fotole. Jäädvustatu meeleolu, atmosfäär, situatsiooni ja mängu ilu peaks pakkuma vaatajale emotsionaalset elamust, teatas näituse üks korraldajatest Pärnu linnagalerii.

Samuti märgitakse linnagalerii teates, et fotograaf ei pea olema tingimata ise lavastaja, sest igapäevaelu pakub hulgaliselt situatsioone, kus lavastajateks on loodus, aeg, valgus ja vari. Fotograafi roll on läbi aegade olnud jäädvustada ja tabada seda hetke.

Fotosid saab näitusele esitada 14. novembrini Pärnu kunstnike majas ja Pilteris. Ainsaks piiranguks osavõtjatele on see, et autor elaks, töötaks või õpiks Pärnu linnas või maakonnas.

Iga osaleda sooviv fotograaf võib esitada näitusele kuni kolm fotot. Töödest teeb valiku näituse žürii.

Ülevaatenäitus „Pärnumaa foto“ avatakse Pärnu kunstnike majas 21. novembril.

Pärnumaa fotograafia ülevaatenäituse korraldamist alustati Pärnu Postimehe eestvõttel 2005. aastal, viimatised näitused on korraldanud Pärnu linnagalerii koostöös osaühinguga Pilditeenused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles