Kunstide maja laulusolistid osalesid Kaunase festivalil

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noored lauljad Karmen Kõrnas ja Maret Palusalu naasid Leedu festivalilt teise ja neljanda kohaga.
Pärnu noored lauljad Karmen Kõrnas ja Maret Palusalu naasid Leedu festivalilt teise ja neljanda kohaga. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja õpetaja Endla Murdi õpilased osalesid Leedus Kaunases rahvusvahelisel laulusolistide festivalil “Kaunase talent 2012 “ edukalt.

Karmen Kõrnas saavutas 13–16aastaste vanuseklassis teise, Maret Palusalu ja Karmen Kõrnas duetis neljanda koha.

Võistlusest võtsid osa noored lauljad Ukrainast, Leedust, Lätist, Saksamaalt, Venemaalt, Türgist, Moldaaviast, Bulgaariast, Poolast, Austriast, Eestist, Itaaliast, Gruusiast.

Pärnakad said kutse tulla Ukrainasse, Lätti, Venemaale, Itaaliasse ja Bulgaariasse konkurssidele, kus nad pole veel käinud. Samuti sai Kunstide maja sõlmida sidemeid oma, Pärnus igal aastal toimuva rahvusvahelise noorte laulusolistide võistluse “Kuldleheke” tarvis, mis tuleval aastal tõotab siia tuua Gruusia ja Moldaavia esindajad.

Leedu festivali grand prix läkski Moldaaviasse, triole, kus laulsid üle 20 aasta vanused noored. Žüriis osalenud Murd märkis, et palju väga häid lauljaid jäi finaalist välja ja ilma kohata, neile jagati siis eriauhindu ja nad said osaleda galakontserdil.

“Eriti paistsid silma Ukraina lauljad oma musikaalsuse ja hea vokaaliga. Loodame neid näha oma festivalil, seda enam, et nad on Kiievi festivali võitjad,” rääkis Murd. “Moldaavia oleks ehe näide proffide tipust, kus kõik on viimistletud alates vokaalist kuni iga pisema liigutuseni, rõivastest rääkimata. Meil saaksid võistelda aga vaid nooremad, sest nemad olid juba täiskasvanud. Seda enam olin õnnelik ja uhke oma õpilaste saavutuste üle,” avaldas ta.

Järgmiseks sõidavad Pärnu Kunstide maja noored lauljad detsembris Rumeeniasse Bukaresti festivalile “Carpathia star”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles