Indrek Taalmaa: Meie koolis käisid õpetajad auguraudadega ringi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. s klassi õpilane Theodor- Villem armastab väga muusikat.
4. s klassi õpilane Theodor- Villem armastab väga muusikat. Foto: Kuninga Kuulutaja

Kuninga kooli 4. klassis õppiva Theodor-Villemi isa, Endla teatri näitleja Indrek Taalmaa on õppinud Johan Köleri nimelises Viljandi 4. keskkoolis ja temal koolis lemmikaineid polnud. Indrek Taalmaa meenutab, et oli õppimise poolest keskmine õpilane ja talle valmistasid  raskusi reaalained.


Ta meenutab, et koolis kasvatati õpilastes omapärasel moel korraarmastust. Nimelt käisid õpetajad auguraudadega mööda kooli ja igal õpilasel oli oma nimega talong. Kui rikkusid eeskirju, said augu. Kui oli kolm auku, said käitumishinde mitterahuldava.



Tulevase näitleja lemmikõpetaja oli Ott, kes andis eesti keelt ja kirjandust. Ta andis fakultatiivselt filmiõpetust. Indrek Taalmaa meenutab, et see õpetaja oli mõnusa jutuga, rääkis UFOdest ja meeltevälisest müsteeriumist. See oli põnev.



Ka tema noorusajal oli koolis koolivägivalda. Õpetajad karistasid lapsi tutistades, joonlauaga löödi vastu näppe, vahel tõsteti kõrvadest üles ja pandi nurka, häbistati terve klassi ees. Tänapäeval on koolis muutunud kindlasti see, et füüsiliselt lapsi enam ei karistata.



Theodor-Villemi ema, Endla teatri näitlejanna Karin Tammaru on õppinud Tallinna 7. keskkoolis ja Jacob Westholmi gümnaasiumis.


Tema lemmiktundideks olid inglise keel, kehaline kasvatus ja laulmine, reaalaineid näitlejanna ei armastanud.



Karin Tammarule tuleb kooliajast meelde üks naljakas lugu. Ajalooõpetajal oli komme kõõluda tooliga ja ükskord kontrolltöö ajal kukkus ta pikali ja püsti hästi ei saanud. Kõik hakkasid naerma, nagu oleks seda ette teadnud, ka õpetaja naeris. Poisid aitasid ta püsti. Õnneks ei saanud ta väga haiget.



Lemmikõpetajaks peab Karin Tammaru oma esimest klassijuhatajat, kes on meelde jäänud kui rahulik, toetav ja abistav. “Tegi meiega näitemängu, laulsime palju tunnis,” meenutab Karin Tammaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles