November aias

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompostihunnik.
Kompostihunnik. Foto: Urmas Luik

* Ärge jätke niidetud rohtu murule, sest see ei kuiva enam, vaid rikub muru. Riisuge viljapuude alused lehtedest puhtaks.

* Kui roosid on veel muldamata, tehke seda nüüd. Püsivate külmade saabudes katke mullatud roosid kuuseokstega või ehitage nendele peale madal tunnel.

* Kontrollige üle aiapiirded, et metsloomad aeda ei pääseks. Kui aiapiirdeid pole, pritsige põõsaid ja puid loomade peletamiseks Plantskydiga.

* Kaitske noorte puude tüvesid metsloomade eest. Selleks sobivad spetsiaalsed spiraalkaitsed ja roomatid.

* Siduge igihaljaste rododendronite võrad kokku ja enne maapinna külmumist torgake nende ümber tugikepid, nagu ehitaks püstkoda. Hiljem on sinna ümber mugav varjutusriiet sättida. Pakasekaitse kangas ja katteloor ei sobi rododendronite katmiseks.

* Hiired ja rotid ootavad toitmist. Meeles tuleb pidada, et kui neile on juba pandud mürksööta, tuleb jälgida, et mürk alati olemas oleks, sest söötmürgid meelitavad närilisi. Isegi kui mürk on juba otsas, on ahvatlev lõhn alles. Süüa on vaja ja nii saabki rooside, viina- ja viljapuude koor neile meeldivaks aseaineks. Rottidel on komme endale talvevaru koguda ja nii tundub külmade tulles, et mürksööta kulub rohkem kui linnutoitu.

Andmed: Hansaplant

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles