Ugala tuleb beebiga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Ugala teater tuleb esmaspäeval Pärnu Endlasse näitama oma septembri lõpul esietendunud ja Merle Karusoo lavastatud tükki “Minu oma”.

Inglise näitekirjaniku ja lavastaja Polly Teale’i lavalugu käsitleb põlvest põlve kanduvate peremustrite mõju inimeste saatusele, naise õigust ja võimalusi olla ema ja lapse õigust kasvada turvalises kodus. “Minu omas” mängivad Ugala näitlejate kõrval Kadri Adamson, Karin Rask ja Katrin Saukas.

2. novembril sai naabermaakonna teatris esitamisküpseks Soome näitekirjaniku Arto Salmineni “Ladu”, kogu 93. hooajal jõuab seal lavale tosin uuslavastust. Peale põhirepertuaari sünnivad näitemängud koos Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia ja Kuressaare linnateatriga ja osa lavastusi mängitakse mõlemas linnas.

“Ladu” peategelased on kaks halenaljakat laomeest Rousku ja Raninen (Tanel Ingi ja Aarne Soro), kes elule pretensioone ei esita. Lugu leiab aset ehitusmaterjalide kaupluse laos, kus süsimust huumor heidab valgust majandusredeli alumisel pulgal olijate ellujäämisstrateegiatele.

“Kui oled juba agulis sündinud ja kolmandat põlve luuser, on sealt välja rabelda ikka väga raske. Nõrgad saavad korra vastu näppe ja enam edasi ei mõtle. Tugevad lähevad edasi,” rääkis Ingi.

Raivo E. Tamm mängib selles tükis külalisena kommunistist varast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles