Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust

Jan Kaus, “Elu ja kirjandus: Tekste Eesti kirjandusest 2004–2011”

„Kui te Jan Kausi ei tea, siis vahetage planeeti. Sellega on kiire,“ ütleb üks veebilehti. Planeeti ei pea vahetama, sest suurepärase prosaisti ja niisama hea luuletaja Jan Kausi kultuuriajakirjanduses ilmunud tekstid on Jumalike Ilmutuste vahendusel kõigile kättesaadavad. Kaus mõtiskleb nullindate üle Eesti kirjanduses, lugemise ja loetud autorite loomingu üle.

Jumalikud Ilmutused.

Lewis Richmond, “Vananemine kui vaimne harjutus”

Kõik muutub. Kõik, mida me armastame, on määratud teisenema, vananema ja hääbuma. Samamoodi on tõsi, et iga hetk toob endaga uusi võimalusi. Pole oluline, kas naudid vananemist, vihkad seda või eitad toimuvat, selle raamatu kaemused näitavad sulle teed, kuidas hästi vananeda - valida allakäigu asemel eneseteostus.

Nebadon.

Kalle Muuli, “Isamaa tagatuba: Mart Laari valitsus 1992–1994”

Kalle Muuli alustas tööd Postimehe esimese Tallinna korrespondendina aastal 1989. Ta on ajakirjanikuna kajastanud laulvat revolutsiooni ja Eesti riigi taassündi, murrangulisi sündmusi, kus maa ja rahva saatus rippus juuksekarva otsas.

Nüüd, 20 aastat hiljem kirjutab ta haruldastele dokumentidele ja poliitikute avameelseile meenutustele tuginedes kaasahaarava loo sellest, mis tookord kirjutamata jäi. Raamat heidab kirka valgusvihu Isamaa tagatuppa, Laari valitsuse poliitika keerdkäikudele ja skandaalidele.

Tulimuld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles