Jõõpre kooli külastasid kirjanikud

, Jõõpre raamatukogu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjaniketuuriga käisid Jõõpre koolis Heiki Vilep ja Helvi Jürisson.
Kirjaniketuuriga käisid Jõõpre koolis Heiki Vilep ja Helvi Jürisson. Foto: Pile Ristimets

Kirjanike raamatukogutuuri raames külastasid Jõõpre kooli kirjanikud Heiki Vilep ja Helvi Jürisson. Kolmas esineja Merca kutsuti viimasel hetkel teatrisse etenduseproovi ja seetõttu kuulsime tema luuletusi Heiki Vilepi esituses.

Kõigi  kolme kirjaniku sulest on ilmunud lastele nii luuletusi kui ka jutte. Kogu koolitunni vältel sai kuulatud vahvaid luuletusi ja jutukesi nii loomadest, laste tegemistest kui ka muudest lõbusatest seikadest.

Paljud luuletused olid sündinud nagu ikka elust enesest, kas või Jürissoni  luuletus hundist, mis nägi ilmavalgust, kui kirjanik elusa võsavillemiga silmast silma metsarajal kohtus. Heiki Vilepil on kodus kasvamas päris arvukas lastepere ja eks nende tegemistest ole ainest luuleridadesse ohtralt võtta.

Raamatukogu ja kool said endale kaks  juttu Vilepi veel ilmumata raamatust, kus on juttu pisipõnn Villiami tegemistest. Villiam on ka Vilepi pisipoja nimi.

Luuletused olid lõbusad ja pälvisid lastelt aplausi. Kirjanikud vastasid laste esitatud küsimustele. Eriti tore oli küsimus kirjanike esimese armastuse kohta, millele saadi väga vahvaid vastused.

Kohtumise lõppedes said kõik soovijad endale kirjanikelt autogrammid. Oli mõnus ja soe hommikupoolik koos loominguliste inimestega, jääme ootama uusi kohtumisi teiste toredate kirjanikega.

Varasematel aastatel on koolipäevi värvikamaks muutnud nii Contra kui ka Wimberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles