Scoutspataljoni kolonn pani Pärnus liikluse kinni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljoni 85 sõjaväemasinast ja soomukist koosnev kolonn suundus täna läbi Pärnu Lätti Adažisse taktikalisele õppusele Gungnir 2009, häirides ajutiselt linnas mõnes kohas liiklust.
Scoutspataljoni 85 sõjaväemasinast ja soomukist koosnev kolonn suundus täna läbi Pärnu Lätti Adažisse taktikalisele õppusele Gungnir 2009, häirides ajutiselt linnas mõnes kohas liiklust. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Scoutspataljoni 85 sõjaväemasinast ja soomukist koosnev kolonn suundus täna läbi Pärnu Lätti Adažisse taktikalisele õppusele "Gungnir 2009", häirides ajutiselt linnas mõnes kohas liiklust.


Lätis toimuval kontrollõppusel osaleb ligikaudu 360 kaitseväelast Scoutspataljonist, Kalevi ja Kuperjanovi pataljonist, Kaitseväe lahingukoolist, lennubaasist, Põhja ja Lääne kaitseringkonnast ja tervisekeskusest.



Õppus toimub Lätis Adaži polügoonil, sest Eestis ei ole võimalik pataljonisuurusel üksusel korraldada normaaltingimustel harjutust koos lahinglaskmistega.



Õppus on maikuus Afganistani sõjalisele operatsioonile suunduva jalaväekompanii Estcoy-8, tagalaüksuse NSE-7 ja miinipildujarühma kontrollõppus, mille käigus harjutatakse asümmeetrilisele sõjapidamisele omaste ülesannete täitmist ja pataljoni koostööd.



Õppusel osalejad naasevad laupäeval ja pühapäeval. Scoutspataljon palub liiklejatelt mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles