Pärnumaa lapsed on agarad mõttesportlased

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malelaud.
Malelaud. Foto: AFP / Scanpix

Pärnumaa koole on saatnud edu õpilastele korraldataval mõttespordi online-olümpiaadil, kus peetakse turniire neljal alal: vene kabes, males, gomokus ja sudokude lahendamises.

85 võistlejaga kabeturniiril Pärnumaa algklasside õpilased esikümnesse küll ei jõudnud, kuid 12 kooli seas võttis Surju põhikool 6. koha.

Põhikooli osa parim oli kabes Karel Paan Pärnu Vanalinna põhikoolist ja teiseks tuli Mario Mihkelson Kilingi-Nõmme gümnaasiumist. Võistles kokku 138 õpilast 28 koolist. Koolide järjestuses oli Kilingi-Nõmme teine ja Vanalinna kool neljas.

Gümnaasiumiastmes oli Kilingi-Nõmme koolist esikümnes kolm võistlejat: Aare Kartau teine, Sanar Sutt seitsmes ja Johann Sepp kümnes. Võistluses kaasa löönud kaheksa kooli arvestuses oli Kilingi-Nõmme aga ülekaalukalt esimene. Võistles 30 gümnasisti.

Males näitasid Kilingi-Nõmme lapsed taas häid tulemusi. Algklasside osas oli Marcus Jürimäe kolmas ja Ragne Gromov kaheksas, võistlejaid oli 50. Tosina kooli arvestuses võistlesid Kilingi-Nõmme noorimad end kolmandaks, Surju põhikool oli üheksas.

Põhikooli parim maletaja oli Eke Tominga Surju koolist, kolmandaks tuli Markus Hansson ja neljandaks Stein-Marten Pool Pärnu Kuninga tänava põhikoolist, viiendaks Karel Paan Vanalinna koolist ja kuuendaks Walter Herold Veedla Kuninga koolist. Võistlejaid oli 25 koolist kokku 83. Parim kool males oli Kuninga tänava põhikool ja teisel kohal Surju. Kuuenda koha võttis Vanalinna kool.

Maleturniiri 31 gümnasisti seas oli Timo Tamm Kilingi-Nõmmest viies. Kümne võistelnud kooli arvestuses platseerus Kilingi-Nõmme seitsmendaks.

Jaapani lauamängus gomokus ehk "viis nuppu ritta" võistles Birthe Lall Surju põhikoolist end 53 algklassiealise osaleja hulgas kümnendaks, Surju kool tuli 14 kooli seas neljandaks.

Gomokus pani end proovile 26 kooli 102 põhikooliõpilast. Kuninga kooli tõid viienda koha Markus Hansson ja kaheksanda Walter Herold Veedla, kool tõusis aga kolmandale kohale.   

Gümnaasiumiealisi lõi gomokuturniiril kaasa 33 ja esikümnesse Pärnumaa noored ei jõudnud, kaheksa kooli seas oli Kilingi-Nõmme kuues.

Sudokus said Surju kooli algklasside lapsed üheksa kooli seas seitsmenda tulemuse.

Põhikooli osas oli viis Pärnumaa õpilast sudokus esikümnes, kui võistlejaid oli kokku 108. Teise tulemuse tegi Eleonora Vaher Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, kolmanda Merilin Kõrnas Kuninga tänava koolist, seitsmenda Allan Rist Kilingi-Nõmmelt, üheksanda Joosep Jantson ja kümnenda Mumma Marten Vanalinna põhikoolist. Võistles 20 kooli ja neist parim oli Vanalinna põhikool, teine Kuninga kool, kolmas Kilingi-Nõmme gümnaasium, kuues Tõstamaa keskkool, üheksas Uulu ja kümnes Surju põhikool.     

Gümnaasiumiastmes oli Kilingi-Nõmme seitsme kooli seas kuues.

Õppeaasta jooksul toimub mõttespordi online-olümpiaadi neli etappi. Võistluste teine etapp on jaanuaris, kolmas märtsis ja neljas mais.

Mõttespordi online-olümpiaadi korraldavad Eesti mõttespordi liit, Eesti mõttespordi portaal Vint.ee, Eesti kabeliit, Eesti maleliit, Eesti renjuliit ja AS Kuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles