Audru valla „Koidulauliku valgel“ osales rekordarv õpilasi

, ürituse peakorraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru valla etlejate konkursi "Koidulauliku valgel" auhinnatud õpilased.
Audru valla etlejate konkursi "Koidulauliku valgel" auhinnatud õpilased. Foto: Erakogu

Neljapäeval, 15. novembril toimus Jõõpre koolis Audru valla etlemiskonkurss „Koidulauliku valgel“.

Juba mitmendat aastat on ürituse eestvedajaks Jõõpre kool ja on heameel tõdeda, et huvi luulelugemise vastu on tõusnud. Võrreldes eelmiste aastatega, oli sel aastal osalejaid lausa poole rohkem. Tore on seegi, et etlejate seas oli rohkem noormehi kui varasematel aastatel.

Oma etlemisoskuse pani proovile 43 õpilast valla neljast koolist: Lindi lasteaiast-algkoolist, Aruvälja lasteaiast-algkoolist, Jõõpre koolist ja Audru keskkoolist. Vallasisesel konkursil esinesid koolivoorude tublimad õpilased 1.-12. klassini. Nooremad õpilased esitasid ühe Ellen Niidu luuletuse või proosapala. Alates 4. klassist oli vaja selgeks õppida ka üks Lydia Koidula  luuletus.

Žüriisse kuuluvad ikka oma valla silmapaistvad kultuuriinimesed: kui eelmisel aastal oli žürii esimees Carmen Mikiver, siis tänavu sai selle vastutusrikka ülesande oma õlule Lauri-Kare Laos. Peale tema hindasid etlejaid Audru raamatukogu juhataja Piret Reili, Jõõpre raamatukogu juhataja Pille Ristimets ja Audru valla kultuurijuht Krista Kingo.

Korraldajate nimel tahan kiita kõiki tublisid õpetajaid-juhendajaid. Sel aastal peab kindlasti eraldi kiidusõnad ütlema kõikide koolide juhtkondadele, kes oma valla üritusi tähtsaks peavad ja õpilaste osavõttu ning korraldajate tegemisi aktiivselt toetavad. Nad leidsid aega oma kooli õpilastele pöialt hoidma tulla.

Sel korral otsustas žürii keskkooli vanuseastmes auhinnalisi kohti mitte välja anda, sest tõdeti, et tublimad olid just nooremad õpilased, kelle hulgas käis väga tasavägine võistlus auhinnalistele kohtadele.

On väga tore, et Audru vallas on luulelugemisest kujunenud kultuuritraditsioon, mida tasub edaspidigi väärtustada ja hoida, sest julgeid ja andekaid etlejaid on sirgumas igas valla koolis.

Tulemused:

1.-3. klass

I koht Maria Aasmaa, Lindi lasteaed-algkool, 3. klass (õp Epp Reinfeldt)

II koht Ivar Naar, Audru keskkool, 2. klass (õp Sirje Mölder)

III koht Jasper Suursild, Lindi lasteaed-algkool, 2. klass (õp Kaire Kiivit)

4.-6. klass

I koht Melanie-Anett Toomast, Jõõpre kool, 6. klass (õp Ülle Varik)

II koht Kätriin Grünthal, Jõõpre kool, 4. klass (õp Ülle Vares)

III koht Elina Elend, Audru keskkool, 5. klass (õp Silvi Tolmats)

Eripreemia Ellen Niidu luuletuse parima esituse eest - Sten Teesalu, Jõõpre kool, 5. klass (õp Helle Kirsi)

7.-9. klass

I koht Emilie Kirsi, Jõõpre kool, 7. klass (õp Helle Kirsi)

II koht Helen Pill, Jõõpre kool, 7. klass (õp Helle Kirsi)

III koht Katre Aasaleht, Audru keskkool, 9. klass (õp Maret Savka)

Eripreemia: Žürii esimehe lemmiklugeja - Helen Pill

Publikupreemia – Emilie Kirsi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles