Jõõpres saevad tüdrukud puitu

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdrukutel pole midagi saagimise vastu, kalakujulist kandikut lõikab välja Kike-Elisabeth Maido.
Tüdrukutel pole midagi saagimise vastu, kalakujulist kandikut lõikab välja Kike-Elisabeth Maido. Foto: Ants Liigus

Jõõpre kooli vanema astme õpilastel on kuu aja jooksul harilikust pisut teistmoodi elu: nimelt on poiste ja tüdrukute tööõpetuse tunnid ära vahetatud: neiud teevad puutööd ja noormehed kokkavad.

Jõõpre kooli direktor Mati Sutt nentis, et see tava on nende koolis kolmandat aastat ja tegemist omal moel pilootprojektiga, millest on eeskuju saanud nii mõnigi teine maakonna kool.

7. klassi tütarlapsed valmistasid puutööklassis parajasti jõulukingitusi: lõikasid asjalikult elektrisaega puitkilbist ja vineerist toredaid erikujulisi kandikuid, mida hiljem kaunistada. Sae taga sai iga soovija käe valgeks.

Noormehed õpivad omakorda tööõpetuse tundides lauakatmist ja toiduvalmistamist.

“Lastele see väga meeldib. Nad saavad teada, mida teine pool õpib ja teeb ning võiks tulevikus osata,” lausus Sutt. Tema sõnade kohaselt on seda võimalust aastaid hariduselus arutatud, aga nüüd soositakse sellist vahetust õppekavaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles