Repliik: Näpud sildi küljes

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats.
Kalev Vilgats. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rahutute näppude linnas Pärnus on lisandunud jälle üks häda. Nimelt ei suuda arvatavasti noored oma jõudeolekust tüdinenud näppe kuidagi taltsutada ja rahutud sõrmed kangutavad planguservadelt tänavasilte. Ilmselt ei ole siin tegemist olukorraga, mis tekkis 1940. aastal Hollandis, kui Saksa väed seda riiki vallutama hakkasid. Siis kõlas raadiost hollandlastele üleskutse viivitamata võtta postidelt maha kohvireklaamid. Nagu selgus, oli iga reklaami tagaküljel plaan piirkonna objektide kohta, mis sakslastel tuli kohe hõivata.


Pärnus soodustab tänavasiltide kangutamist nendega tehtud ratsionaliseerimine: nelja kruvi asemel on tänavanimed kinnitatud vaid kahega. Kõveraks väänatud sildid visatakse tavaliselt samasse kellegi aeda. Igaks juhuks tuletaks osavnäppudele meelde, et nende tegu on karistatav, kuna puuduvad tänavasildid raskendavad kiirabil ja tuletõrjel kohalejõudmist ning valmistavad peamurdmist taksojuhtidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles