Sindi muuseumis näeb Helgi Tuule vaipu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi muuseumis näeb tekstiilikunstniku Helgi Tuule vaipu.
Sindi muuseumis näeb tekstiilikunstniku Helgi Tuule vaipu.

Tekstiilikunstnik Helgi Tuul on Sindi muuseumis üles sättinud oma vaibaloomingu. Valgusrohkes muuseumitoas eksponeeritud vaipadel on nii loodusmotiive kui abstraktsemaid värvimänge, võrdluseks on seintel tööde kavandeid.


“Inimesed tajuvad neid vaipasid üsna erinevalt: mõni näeb voolavat vett, mõni jääd ja lund, ühe vaiba olen teinud sügisvärvides, aga paljud näevad selles kevadet,” kommenteeris Tuul näitust. Praegu saab naine pühenduda ainult vaipade loomisele, varem aga töötas Tuul aastaid kunstnikuna Sindi tekstiilivabrikus.



Muuseumivitriinides kanganäidiste seas leidub palju Tuule väljatöötatud tooteid.



“Villase riide turg ja sortiment oli nõukogude ajal väga suur,” meenutas Tuul tekstiilivabriku hiilgeaegu. “Aastas töötati välja umbes 130 kangamustrit.”



Kangaste väljapaneku kõrval saab muuseumis lehitseda albumeid sitsi mustrinäidistega, värvikate mustritega kitleid, mängupükse ja kleidikesi mäletavad küllap kõik, kelle lapsepõlv möödunud sajandi keskpaigas.



Muuseum on avatud esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti 11–15 või kokkuleppel. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles