Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Kadi Taremaa Pärnu keskraamatukogust.

Hinge Kaljund, „Printsessi mõrv Koluvere lossis“

Ajalooline romaan algab Preisimaa printsessi Auguste Friederike laulatusega. Peagi siirdus noorpaar Preisimaa mõju suurendamiseks Venemaa keisrikotta, kus valitses Katariina II. Keisrinna nimetas printsi Viiburi kindralkuberneriks. Aga mis sai printsessist?

Koluvere loss Kullamaal varjab endas palju saladusi, intrigeerivaim nende hulgast on kindlasti 24aastase kõigi poolt hüljatud printsessi Auguste Friederike salapärane surm. Raamatust saame teada, kuidas sündmused selleni arenesid, kuidas muutus põletav armastus talumatuks vihkamiseks ja miks saatis Katariina Suur oma favoriidi pagendusse Eestimaale.

Canopus.

Lauri Sommer, „Räestu raamat“

Mälestusteraamatus keskendub autor kodukandi Võrumaa ajaloole. Sommer teeb põike lapsepõlvepaiga Sänna külaellu ja oma suguvõsa lukku. Sealt leiame mälestusi Räestu talust, ümbruskonnas elanutest ja juhtunust. Autor kirjutab kõigest, mis kodupaigale omane, äramärkimist väärt, ega pelga tabuteemasid. Koduloole lisandub märkamatult omaenese kujunemislugu: lapsepõlv, pungiperiood, suurkooli aastad, seto lauluni jõudmise lugu. Raamatus on juttu sama kandi kirjanikest Artur Adsonist ja Juhan Jaigist, kelles Sommer leidis oma hingesugulased.

Teos pälvis Bernard Kangro kirjanduspreemia.

Menu Kirjastus.

Nancy Huston, „Murrangujooned“

Nancy Huston on Kanadas sündinud ja Prantsusmaal elav proosakirjanik. Romaanist leiame nelja põlvkonna inimeste lood, mis jooksevad kronoloogiliselt tahapoole: Kõik tegelased on samas eas, aga eri ajastus: 2004, 1982, 1962, 1944. Laste silmade läbi näeme ühe pere lugu, samal ajal 20 sajandi ajaloosündmuste ja valupunktide ajalugu. Mäluteekond algab 2004. aastal Californias ja jõuab viimaks 1944. aasta Saksamaale.

Romaan sai 2006. aastal Prantsusmaal maineka kirjandusauhinna Prix Fémina.

SA Kultuurileht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles