Lõõtsahuvilised koonduvad

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspill.
Lõõtspill. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Et üle Eesti on viis-kuus aastat tagasi lahti läinud lõõtspillibuum ja 2014. aastal toimub teist korda laulu- ja tantsupeo raames pillipidu, on Pärnumaal lõõtspillimängust huvitatud oodatud sel pühapäeval Pärnu Nooruse majja esimesele kokkusaamisele.

Lõõtsa- ja suupillimängija Peeter Joosep märkis, et üleskutse on kõigile Pärnumaal tegutsevatele diatoonilist lõõtspilli ehk teiste nimetustega Eesti lõõtspilli, Teppo või Võru tüüpi lõõtspilli mängivatele või pillimängu õppida soovivatele inimestele, sõltumata mängija soost või vanusest. Kuid kohale võivad tulla ka teistsuguste lõõtspillide omanikud.

Põlvas toimus tänavu teist korda lõõtsapidu, kus ühendorkestris oli laval 62 lõõtspillimängijat. “Tegijate mõtetes on viia samas formaadis lõõtspillimängijate ühendorkester ka laulupeo kavasse,” kirjeldas Joosep. “Tahaks Pärnumaa mängijad ja huvilised kokku kutsuda, sest Pärnumaal mängijaid on. Siht on osaleda 2014. aasta laulu- ja tantsupeol.”

Põlvamaal Heino Tartese eestvedamisel alguse saanud ja Juhan Uppini ärgitusel Tallinna levinud lõõtspillibuum väljendub nii pilli valmistamises kui algkoolituses ja mängima õppimises – nagu vanasti, kuulmise kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles