Pärnakast autoostja tehti Saksamaal rahast lagedaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnust pärit pereisa jäi ilma ligi 2000 eurost, kui tahtis interneti vahendusel Saksamaalt soodsa hinnaga autot osta, ent lasi rahvusvahelise rahavahendamise süsteemi kaudu endalt raha välja petta.

Pärnakast pereisa soovis internetiportaali mobile.de kaudu osta Saksamaalt soodsa hinnaga autot.

Et hind klappis ja kurttummana esinenud müüja paistis aus, sai kauba tegemises kokku lepitud, vahendas Kanal 2 uudistemagasin Reporter.

Mehe esindaja jutu järgi oskas pettur hästi ostja külje alla pugeda, saates usalduse võitmiseks fotosid endast ja naisest.

Algul küsis Kaspari nime all esinenud müüja ettemaksu, kuid kui pärnakas sellega nõus polnud, pakkus ta välja maksmise Western Unioni rahvusvahelise raha edastamise teenuse kaudu.

Teenus seisneb selles, et soovija paneb postkontoris raha Western Unioni rahakaardile ja saab selle siis teises riigis ise välja võtta.

Saksamaalt pärit müüja palus saata tehingu kohta kõik andmed, mida Western Unioni kontole 1800 eutot kandnud ja 70 eurot teenustasu maksnud pärnakas tegigi.

Kui pärnakas kokkulepitud ajal müüjaga kokku saama sõitis, siis polnud meest ja autot aga kusagil. Postkontorist raha välja võtma minnes selgus, et kadunud on ka rahakaardile pandud summa. Postkontorist öeldi, et raha on juba ammu välja võetud.

Ostja esindaja arvates pidi postkontori teller olema pettusega seotud, sest ilma isikut tõendava dokumendita ei tohiks soovijale raha väljastada.

Esindaja tõdes, et ostjagi ei käitunud kõige nupukamalt, kui andis petturile rahakaardi koopiat edastades enda identifitseerimiskoodi, mis teenuse kasutamise tingimustes kirja on pandud.

Petta saanud pärnakas pole ainuke interneti teel kaupa ostes petta saanud eestlane. Sel aastal on riigiprokuratuuri jõudnud juba 40 juhtumit, mis pea kõik on seotud üle maailma tuntud Western Unioni rahvusvahelise raha edastamise teenusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles