Vändra gümnaasiumis loodi spordiklass

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasiumi spordisuunaga 4. klassi esimene suurem üritus oli koolinoorte tuletõrjespordimängud Türil.
Vändra gümnaasiumi spordisuunaga 4. klassi esimene suurem üritus oli koolinoorte tuletõrjespordimängud Türil. Foto: Erakogu

Vändra gümnaasiumis loodi sellest õppeaastast 4. klassist spordisuunaga klass, kus õppimine ja kehaline tegevus käivad käsikäes.

Selle eesmärgiks on tekitada huvi spordi vastu, tutvustada ja tegelda eri spordialadega, osaleda kohalikel spordivõistlustel, kohtuda naaberkoolidega jms.

Spordisuunaga klassi eestvedajateks on klassijuhataja Ave Naano ja kehalise kasvatuse õpetaja Anne Ojala.

Spordisuunaga klassi esimene suurem üritus oli koolinoorte tuletõrjespordimängud Türil, kus võistlusaladeks olid tuletõrjespordi teatejooks ja tuletõrjeolümpia.

Teatejooks kujutas endast takistusraja läbimist, kus tuli hakkama saada ühe meetri kõrguse plangu ületamisega, voolikurullide vedamise ja  ühendamisega.  

Tuletõrjeolümpia oli lustlik meelelahutuslik võistlus, kus kasutati tuletõrjealaseid vahendeid. Võistkondadelt eeldati head meeskonnatööd, kiirust, osavust ja nutikust.

Tutvust on tehtud ka jalgrattaspordiga. Sel eesmärgil toimus kolm üritust: jalgrattamatk naaberkooli, jalgrattaklubi Viko külastus ning duatlonist osavõtt.

Esmalt käidi jalgratastega külas naaberkoolil Pärnjõel. Matkast võttis osa 17 õpilast ja kaks õpetajat. Kohapeal moodustati segavõistkonnad ja toimus rahvastepalli miniturniir kolme võistkonna vahel. Puhkuseks enne pikka tagasiteed sai tutvuda kooliga. Tagasi Vändrasse jõudes olid retkelised küll väsinud, aga rõõmsad ja rahulolevad.

Nädal  hiljem kogunesid õpilased vallamaja juurde, kus käidi külas meie kohalikul rattaklubil Viko. Huvilisi võttis vastu ja kostitas kommidega treener Reimo Taaramäe. Treeningruum oli pisike, kuid töine. Õpilastele tutvustati rattasõitjate varustust, alates riietusest kuni eri rataste kasutamiseni. Proovida sai jalgratturite kõnepruugis levinud „ratta pukki”, mida kasutatakse vihmase ilma korral treeningutel ja võistlustel soojenduseks.

Kuna sel päeval oli ilm ilus, lõpetati kokkusaamine pargis lühitreeninguga, kus koos Reimoga sõitsime soojendus-, kiirendus- ja lõdvestusringi.

Osa võeti ka Vändra duatlonivõistlusest. Kuna 4. klass kuulus nooremasse vanuseklassi, sai võistelda lühirajal.

Võistlus algas staadioniringi (400 m) jooksuga, mis jätkus rattasõiduga 1,1kilomeetrisel terviseraja ringil ja seejärel tõeline pingutus - taas staadioniring jooksu. Kõik võistlesid ennastsalgavalt  ja seda meenutab ka Maiann: „Mulle meeldis Vändra duatlon. Seal sai joosta ja jalgrattaga sõita, siis sain šokolaadi ja pearäti.“

Alates teisest õppeveerandist vahetus spordiklassi ala. Novembrikuus on selleks ujumine. Neljapäeviti sõidetakse kohe pärast kooli Türile ujuma. Tund toimub treener Asko Pärli juhendamisel, kes kolmveerand tundi lapsi õpetab ning seejärel laseb 15 minutit vaba ujumist teha.

Jõulukuul on plaanis tegelda võimlemisega, tuua lavale väike sportlik kava. Ja siis suusatama!

Spordiklassi eestvedajate sõnutsi on koos oldud aeg ühendanud lapsi spordiväliselt. Omavahel on tekkinud suur sõpruskond, üksteist osatakse hinnata ja toeks olla. On tekkinud meeldiv sportlik õhkkond, kus oodatakse uusi väljakutseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles