Fookuses on filmimees Enn Säde

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Säde.
Enn Säde. Foto: Urmas Taul

Pärnu muuseumi kohtumistesarjas filmitegijatega “Tähelepanu! Kaamera!” on sel pühapäeval fookuses Pärnust pärit heli- ja filmirežissöör Enn Säde.

Säde on olnud üle 20 dokumentaalfilmi režissöör ja helirežissöörina tegev ligemale 100 dokumentaal- ja mängufilmi valmimisel.

Pärastlõuna muuseumis keskendub dokumentaalfilmile “Pärnu – mure ja häbi?” (1988), mis nüüdseks on juba ajaloolise väärtusega plakatfilm sinimustvalgest suvest Pärnus ja solgitorudest ning kolibakteritest ujumiseks suletud merevees.

Samuti on võimalik vaadata Säde fotonäitust “Pealelend sõjajärgsetele kaadritele” ja esitada selle kohta täpsustavaid küsimusi. Fotod sõjajärgsest Pärnust on teinud tolleaegsed koolipoisid vennad Enn, Ants ja Villu Säde.

Enn Säde fotod on osa Eesti filmi 100. aastapäevale pühendatud ja koostöös rahvusringhäälingu muuseumiga kokku pandud näitusest, mis jääb muuseumisse üles jaanuari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles