Juubelijooksule saab kolmapäevani registreerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. aprillil toimub Kilingi-Nõmmes 50. Jüriöö teatejooks.
25. aprillil toimub Kilingi-Nõmmes 50. Jüriöö teatejooks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Aprilli viimasel nädalavahetusel korraldab orienteerumisklubi West Kilingi-Nõmmes 50. Jüriöö teatejooksu. Jooks algab 25. aprillil kell 20.30 osavõtjate rongkäiguga gümnaasiumi juurest Suveaeda ja kell 22 antakse kooli staadionilt ühisstart.


Võistlustel osalemiseks saab registreerida 15. aprillini veebilehel www.osport.ee või meiliaadressil registreerimine@okwest.ee. Täpsem info Jüriöö jooksust on OK Westi kodulehel www.okwest.ee.



35 kilomeetri pikkusel põhirajal võistlevad viieliikmelised tiimid ja harrastajate teatejooksul on kolm vahetust. Seiklejate võistlusele oodatakse kolmeliikmelisi võistkondi, kes läbivad 15kilomeetrise raja üheskoos.



“Harrastajate ja seiklejate kiiremaid oodatakse finišisse öösel kella poole ühe paiku, põhiraja võitjaid umbes tund hiljem, kuid lõpetajaid jagub kindlasti varaste hommikutundideni,” rääkis korraldajaklubi juhatuse liige Anne-Ly Viikmaa. “Põhiraja võitja saab aastaks enda valdusse traditsioonilise rändauhinna – kuju “Kalevipoeg kivi viskamas”. Võitjavõistkonna iga liiget autasustatakse rändauhinna väikese koopiaga. Eraldi autasustatakse noorte ja veteranide kolme paremat võistkonda, samuti harrastajate ja seiklussportlaste esikolmikut. Eriauhindadega peetakse meeles põhiraja iga etapi esimest lõpetajat.”



Viikmaa sõnade kohaselt on Jüriöö jooksud toimunud Eesti erinevates paikades. Esimene võistlus oli Keilas. Pärnumaalased on jooksjaid võõrustanud Vändras (1962), Kilingi-Nõmmes (1978), Raekülas (1993) ja Tõstamaal (2001).



“Esimesel jooksul startis 185 orienteerujat 37 võistkonnast, kuid viimastel aastatel küünib osalejate arv poole tuhandeni,” ütles Viikmaa. “Jüriöö jooksu kõigi aegade rekord, 1020 sportlast ja 204 võistkonda, püstitati 1984. aastal Padisel.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles