Sindi kool näitab tõstesportlase medaleid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sindi gümnaasiumis on neljapäeval, 29. novembril õpilaskonverents „Sindi tõstesportlane – Aleksander Kask“, kus saab kuulata ettekandeid ja näha Aleksander Kase medaleid. Samal päeval toimub õpilastevaheline jõukatsumine ja näidistõstmine.

Aleksander Kasele pühendatud õpilaskonverentsil esinevad ettekannetega Sindi gümnaasiumi õpilased Maarika Buht ja Mart Nõmm.

Õpilasi juhendab ajaloo- ja ühiskonnaõpetaja Lembit Roosimäe. Mälestusi isast kui tõstesportlasest jagavad Aleksander Kase pojad Aleksander ja Juhannes. Isiklikke mälestusi vahendab spordiveteran Heldur Käärats.

„Koolimajja sisenedes heitke kindlasti pilk vilistlasportreedele, mille sari on täienenud uue portreega Aleksander Kasest, autoriks kunstnik Vello Paluoja,“ ütles Sindi linnavalitsuse haridus- ja kultuuritöö spetsialist Sigrid Jamnes.

1902. aastal sündinud Aleksander Kask oli 14kordne Eesti meister tõstmises ja püstitas aastail 1925 kuni 1939 sulgkaalus 16 Eesti rekordit. 1928 osales ta Amsterdami olümpiamängudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles