Parim pakendikoguja võidab päeva spordisangaritega

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pandipakendi kogumiskasti panevad tühje pudeleid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased Carmen Toomsalu ja Karl-Endrik Kriis.
Eesti Pandipakendi kogumiskasti panevad tühje pudeleid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased Carmen Toomsalu ja Karl-Endrik Kriis. Foto: Ants Liigus

Pandipakendite kogumiskampaaniaga “Loodussõbralik kool”, mille auhinnaks spordipäev Gerd Kanteri, Mart Poomi ja Grit Šadeikoga, on ühinenud seitse Pärnumaa kooli.

Eesti Pandipakendi korraldatud ettevõtmise mõte on laiendada õpilaste keskkonnateadmisi ja rõhutada taaskasutuse olulisust. Viis kuud kestva kampaania jooksul koolides kogutud pakendid suunatakse täies ulatuses taaskasutusse.

Pärnu maakonnast on algatusega praeguseks liitunud Koonga põhikool ja Tõstamaa keskkool, Pärnust Raeküla kool, Vanalinna põhikool, toimetulekukool, Vene ja Sütevaka gümnaasium.

Kokku on aktsioonis kaasalöömisest andnud märku 50 üldhariduskooli kogu Eestist.

„Märkimisväärne on just väiksemate piirkondade koolide esindatus, seni on suuremate keskuste, nagu Tallinna ja Tartu koolide osalemine oodatust tagasihoidlikum,“ tähendas Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal.

Kuigi liitumine kestab ametlikult selle nädala reede ehk 30. novembrini, saavad detsembri esimestel päevadel ühinevad koolid veel kampaanias osaleda, seejärel läheb nimekiri lukku, teatasid korraldajad.

Et väiksematel koolidelgi oleks motivatsiooni osaleda, selgub võitja kahes kategoorias: kool, mis üldse kõige rohkem pakendeid kogunud, ja kool, mis õpilase kohta enim pakendeid kogunud.

Peaauhinnaks on mõlema kategooria parimale spordipäev Eesti spordikangelaste olümpiavõitja Gerd Kanteri, kergejõustiklase Grit Šadeiko ja jalgpallur Mart Poomiga. Peale selle saavad kõik osalejad koolid kogutud pandipakendite tagatisraha tarvitada koolile sporditarvete ostuks.

Korraldajate kinnitusel ei muuda kampaanias osalemine haridusasutusi taarapunktideks, sest Eesti Pandipakend on osalejatele jaganud spetsiaalsed tarvikud, kuhu pakendeid koguda.

Kogumiskastid mahutavad umbes 250 pooleliitrist plastpudelit. Nende kogumisel tuleks jälgida, ega pudelite triipkood ole kahjustunud ega kuju deformeerunud, muidu ei saa neid hiljem loendada.

Esimest korda veetakse korjatu kastidest minema enne jõuluvaheaega või erikokkuleppel kooliga kuni detsembri lõpuni. Kool võib veo tellida varemgi, aga seda tingimusel, et täitunud on kolm kogumiskotti.

„Esimese vahekokkuvõtte teeme juba detsembris äraveetavate pakendite alusel ja tulemused avalikustame jaanuaris, kui viit enim pakendeid kogunud kooli külastab Ahhaa teadusteater,“ rääkis Raal.

Kauplus Sportland on jaanuaris kahele ja aprillis kolmele mõlema kategooria parimale koolile välja pannud korv- või jalgpalle ning kampaania lõpus pakub kõigile osalenud koolidele 30 protsenti allahindlust sporditarvete ostmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles